Facebook lansează un nou instrument pentru moderarea comentariilor
Utilizatorii pot controla ceea ce distribuie
Facebook pune la dispoziatia utilizatorilor un nou instrument care le permite să controlezi mai bine ceea ce distribui în News Feed, administrând cine poate comenta la postările lor publice. Utilizatorii vor putea sa controleze audiența care poate să comenteze la o anumită postare publică, alegând dintr-un meniu cu opțiuni precum „Oricine poate vedea postarea” sau „Doar persoanele și Paginile pe care le etichetezi”.
Prin ajustarea audienței care poate să adauge comentarii, utilizatorii pot controla mai bine cum doresc să înceapă conversațiile din jurul postărilor lor publice și să limiteze interacțiunile nedorite. In cazul persoanelor publice, creatori de conținut sau brand, ele pot sa aleaga să să limiteze audiența care poate să comenteze la postări, pentru a te simți în siguranță și pentru a purta conversații mai relevante cu membrii comunității.
Acest instrument nou este cel mai recent exemplu de modalitate prin care utilizatorii sunt ajutati să controleze și să selecteze conținutul din News Feed.
Utilizatorii pot controla ceea ce văd
În octombrie, Facebook a simplificat sortarea și căutarea conținutului în News Feed, oferind membrilor comunicatii mai mult control asupra lucrurilor pe care le vad. Platforma a lansat secțiunea Favorite, un nou instrument prin care utilizatorii pot să controleze și să prioritizeze postările prietenilor și Paginilor care te interesează cel mai mult în News Feed. Pot fi selectati până la 30 de prieteni și Pagini pentru a-i include în Favorite, iar postările lor vor fi poziționate mai sus în News Feed și pot fi vizualizate, de asemenea, ca un filtru separat. Persoanele care folosesc frecvent Favorite pot accesa instrumentul în bara filtrului pentru Flux, un nou meniu din partea superioară a secțiunii News Feed.
Citiți și: Facebook va introduce noi reguli pentru cei care încalcă standardele platformei (economica.net)
Bara filtrului pentru Flux oferă acces și la opțiunea Cele mai recente, simplificând trecerea de la ordonarea postărilor din News Feed pe bază de algoritmi la un flux în ordine cronologică, în care cele mai recente postări apar primele. În curând, utilizatorii de Android vor putea să acceseze bara filtrului pentru Flux când derulează în sus în Noutăți. În următoarele săptămâni, aceeași funcționalitate va fi testată și în aplicația pentru iOS. Indiferent de cât de des sunt folosite, utilizatorii vor găsi opțiunile Cele mai recente și Favorite în meniul Scurtături.
Acestea sunt cele mai recente opțiuni pentru a-i ajuta pe cei care folosesc Facebook să controleze ce vad în News Feed, incluziv instrumente precum Snooze (prin care pot fi ascunse temporar postările pentru o persoană, o Pagină sau un grup și posibilitatea de a fi dezactivate reclamele politice.
De ce vezi apar postări recomandate în News Feed
Pentru ca utilizatorii sa poata să descoperi conținut nou și relevant, Facebbok le recomanda în News Feed postări de la paginile și grupurile pe care nu le urmăresc, dar care s-ar putea să-i intereseze. În principal, aceste recomandări de postări se bazează pe factori precum interacțiunile cu postările, subiectele asociate și locația. Platforma are reguli clare în privința conținutului pe care încercă să îl recomande persoanelor.
Citiți și: Facebook a lansat Instagram Lite în peste 170 de țări (economica.net)
Incepand de astazi, Facebook ofera mai multe detalii în privința conținutului pe care îl recomandă în News Feed și extinde secțiunea „De ce văd asta?”. Acest lucru înseamnă că membrii comunitatii vor putea să selecteze postări de la prietenii, paginile și grupurile pe care le urmăresc, precum și postările pe care platforma le recomanda și să afle mai multe despre motivele pentru care acestea îți apar în News Feed.
Există mai mulți factori care influențează postările recomandate în News Feed, cum ar fi:
• Interacțiunile similare: o postare poate fi recomandată dacă alte persoane care au interacționat cu aceasta au interacționat și cu același grup, aceeași pagină sau postare cu care ai interacționat și utilizatorul;
• Subiecte similare: dacă cel care foloseste platforma a interacționat recent cu un anumit subiect pe Facebook, este posibil să i se recomande postări legate de subiectul respectiv. De exemplu, dacă utilizatorul a apreciat sau a comentat o postare de pe o pagină despre baschet, s-ar putea să i se recomande alte postari despre baschet.
• Locație: este posibil să fie recomande o postare în funcție de locul în care utilizatorii se afla și de persoanele din apropierea lor cu care interacționezi pe Facebook.