Mai concret, Facebook lucrează la inteligența artificială. Combinarea dintre aceasta și recunoașterea facială va permite sistemului să facă diferența dintre o fotografie sobră și una în care utilizatorul este sub influența alcoolului. Atunci când o persoană va dori postarea unei astfel de imagini pe rețeaua de socializare, aceasta va fi întrebată dacă este sigură că dorește să facă publică o astfel de fotografie, informeaza The Guardian.
Sistemul „deep learning” va analiza fotografiile, dar și alte acțiuni întreprinse pe Facebook în încercarea de a indentifica potențialele elemente jenante.
Șeful laboratului de cercetare al inteligenței artificiale din cadrul Facebook, Yann LeCun, a explicat pentru Wired că mesajele afișate ar putea fi de tipul – „uh, această imagine va fi postată public. Ești sigur că vrei ca șeful și mama ta să o vadă?” Mai mult, în opinia oficialului Facebook, inteligența artificială poate fi văzută ca un asistent digital ce îi ajuta pe utilizatori să își medieze interacțiunea cu prietenii, dar și cu conținutul de pe această rețea.
Scopul „asistentului digital” este acela de a analiza fiecare acțiune a membrilor cu rețeaua Facebook, dincolo de fotografii, videouri si interacțiuni, si să le ofere acestora mai mult control – de exemplu, primirea de notificări atunci când alți utilizatori postează imagini neautorizate.
Potrivit BBC, Facebook folosește deja inteligența artificială, însă doar la nivel restrâns, pentru a examina comportamentul de ansamblu, iar aici este vizat în mod special conținutul din feed-ul de știri. În viitor, pe lângă cele precizate mai sus, aceasta va avea capacitatea de a analiza textul statusurilor, dar și de a oferi sugestii de hashtaguri relevante.