Cea mai mare reţea de socializare, care a anunţat recent că a ajuns la 1 miliard de utilizatori activi, vrea să extindă totodată linia de credit de la un an la 3 ani, potrivit Bloomberg.
Compania a anunţat în luna martie că a obţinut o finanţare-punte de 3 miliarde de dolari, pe un an, pentru a acoperi taxele aferente tranzacţiilor efectuate de angajaţi cu acţiunile pe care le deţin.
La scurt timp înainte de listarea Facebook la bursă, în luna mai, compania a contractat o altă linie de credit, de 5 miliarde de dolari. Obligaţiile fiscale ale reţelei de socializare au scăzut însă sub estimările iniţiale ale companiei, deoarece acţiunile au acăzut pe bursă cu 45% faţă de preţul de la listare.
Printre băncile care participă la finanţarea companiei se numără JPMorgan Chase, Morgan Stanley şi Goldman Sachs.
Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Facebook şi ai băncilor implicate au refuzat să comenteze informaţiile.
Mark Zuckerberg, fondator şi director general al Facebook, a anunţat joi că reţeaua de socializare a atins oficial pragul de 1 miliard de utilizatori activi lunar.
Facebook a făcut publice şi alte date împreună cu numărul de utilizatori. Printre acestea, 1.130 de miliarde de like-uri de la lansare, 140,3 miliarde de conexiuni între prieteni, 219 miliarde de poze încărcate şi 62,6 milioane de melodii ascultate de 22 de miliarde de ori.
Acţiunile Facebook au închis vineri la New York în scădere cu 4,73%, la 20,91 dolari, valoare care îi conferă o capitalizare de piaţă de 44,8 miliarde dolari. Compania s-a listat pe piaţa Nasdaq în luna mai, la un preţ de 38 dolari pe acţiune, cu o capitalizare de peste 100 miliarde dolari.