Factoring-ul îţi poate salva compania de la faliment
Ieşi din impasul financiar alături de Omnicredit
În momentul în care te confrunţi cu o perioadă grea din punct de vedere economic şi resimţi presiune din toate direcţiile, cu siguranţă eşti în căutarea unei instituţii autorizate şi specializate în domeniu, care să îţi ofere o soluţie de creditare adaptată nevoilor business-ului tău, potrivită pentru a te salva de la faliment. În acest sens, merită să ai în vedere o colaborare cu OmniCredit, gata să te ajute să ieşi din orice impas care îngreunează activitatea companiei tale. Fiind prima platformă fintech de micro-finanţare exclusiv online din România, omnicredit.ro a luat naştere din dorinţa de a veni în întâmpinarea antreprenorilor români cu o gamă variată de produse financiare special concepute a acoperi toate necesităţile afacerilor lor, produse care pot fi accesate simplu şi rapid, cu un minim de documente, direct de pe platformă.
Tot ce trebuie să ştii despre factoring
Printre serviciile puse la dispoziţie de către OmniCredit se numără şi serviciile de factoring. Deşi acestea pot fi aplicate pentru toate domeniile de afaceri, cea mai mare nevoie se resimte în cazul IMM-urilor (întreprinderi mici şi mijlocii), care sunt expuse mai mult în faţa riscului de faliment şi care pot obţine destul de greu oportunităţi de finanţare bancară clasice pentru a face faţă cu uşurinţă unui astfel de moment sau pentru a se dezvolta continuu şi extinde. Pentru a putea înţelege mai bine cum poate contribui factoring-ul la bunăstarea business-ului tău, haide să vedem împreună ce este acest produs financiar, cum funcţionează şi care sunt principalele avantaje care îl însoţesc.
Factoring-ul este un tip de creditare sigur şi rapid, care are rolul de a ajuta companiile să încaseze în avans proprii bani pe serviciile/mărfurile oferite înainte de termenul de scadenţă, pentru a putea acoperi nevoia curentă de lichidităţi. Prin urmare, prin intermediul unui astfel de produs de finanţare de tip factoring, IMM-urile au acum şansa de a-şi cesiona creanţele înainte de scadenţele de 30, 60 sau chiar 90 de zile, evitând astfel riscurile de neplată şi deţinând control sporit asupra fluxului de numerar cu acces rapid şi rentabil la capitalul de lucru.
În continuare, pentru a putea înţelege cum funcţionează mecanismul finanţării prin factoring, este important ca înainte de toate să cunoaştem toate părţile implicate în acest proces, după cum urmează: factorul (banca/instituţia financiară nebancară), aderentul (furnizorul/vânzătorul de produse şi servicii cu termen de plată/cel care solicită finanţarea) şi debitorul cedat (clientul/cumpărătorul produselor sau serviciilor aderentului). În baza unui contract de factoring, întreaga operaţiune se desfăşoară astfel: furnizorul vinde, încasează de la banca sau instituţia financiară non-bancară specializată în servicii de finanţare prin factoring, iar aceasta din urmă încasează de la client la termenul de plată în cauză. Factorul va face această tranzacţie pentru un comision, care este de regulă un anumit procent din valoarea facturii pe care o decontează în avans.
De asemenea, un alt aspect demn de menţionat aici pe care merită să îl ai în vedere atunci când vrei să apelezi la factoring este cu privire la tipurile care există în funcţie de dreptul de regres, după cum urmează:
- Factoring-ul cu regres – riscul de neplată al debitorului cedat aparţine aderentului. Acest lucru înseamnă că riscul de faliment sau neplata facturilor de către debitorul cedat sunt suportate de către aderent, factorul având drept de regres asupra acestuia.
- Factoring-ul fără regres – riscul de neplată al debitorului cedat este transferat factorului. Acest lucru înseamnă că factorul preia atât creanţele cedate, cât şi riscul de faliment sau de neplată al debitorului cesionat, neavând drept de recurs împotriva aderentului.
Nu în ultimul rând, trebuie să mai ştii şi faptul că serviciile de factoring nu trebuie să constituie un factor de stres sau presiune în plus, şi asta deoarece acestea nu îndatorează suplimentar compania pe care o conduci şi nu necesită niciun fel de garanţie materială.
De ce să colaborezi cu OmniCredit
Din moment ce sesizezi semnele unui faliment incipient şi optezi pentru finanţarea prin factoring de la OmniCredit, beneficiile nu întârzie să apară. În primul rând, alături de această instituţie financiară te bucuri de promptitudine şi de flexibilitate maximă. Întreg procesul de aplicare şi obţinere a produsului financiar dorit are loc exclusiv online, în platformă, fără timp pierdut şi fără birocraţie. Tot ce trebuie să faci pentru a intra în posesia sumei de bani de care ai nevoie pentru continuitatea şi protejarea business-ului tău este să îţi creezi un cont în mai puţin de 30 de secunde pe omnicredit.ro, să adaugi datele companiei tale şi să plasezi cererea de factoring aferentă. La numai o oră după analiza şi validarea datelor introduse şi a cererii propriu-zise, vei primi automat decizia de creditare şi, ulterior în funcţie de aceasta, banii direct în cont în numai 8 ore de la aprobare. Prin urmare, cu un minim de documente necesare, acum ai acces la un proces de finanţare cât mai digitalizat, la îndemâna oricui.
Mai mult, alături de profesioniştii din echipa OmniCredit, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar-bancar, ai şansa de a lua cele mai bune şi adecvate decizii pentru afacerea ta şi de a fii cât mai informat cu privire la serviciile de finanţare care te interesează, datorită consultanţei de specialitate şi suportului permanent oferit de către aceştia.
Alege şi tu serviciile de factoring de la OmniCredit, partenerul de încredere care te răsplăteşte pentru eforturile tale!