Primele oferte Romgaz pentru populaţie şi consumatorii non-casnici vor fi disponibile anul acesta – Ministerul Energiei
„Ministerul Energiei salută iniţiativa strategică a Romgaz, companie energetică emblematică a României, de a-şi extinde activitatea pentru a furniza gaze naturale către clienţii casnici şi non-casnici. Această decizie vine într-un moment esenţial pentru ţara noastră, într-un context regional dificil, dar şi cu oportunităţi pe măsură. Publicarea pe platforma SEAP a caietului de sarcini pentru achiziţia unui soft modular, dedicat gestionării unui număr mare de clienţi, este primul pas dintr-un plan amplu care va susţine furnizarea de gaze naturale în România, în condiţii de siguranţă şi la preţuri competitive pentru consumatori”, se arată în comunicatul Ministerului Energiei.
Potrivit sursei citate, acest proiect va asigura accesul unui număr cât mai mare de români la gaze naturale furnizate în regim concurenţial, consolidând securitatea energetică a României, şi va contribui la digitalizarea sectorului energetic, pregătindu-l pentru provocările viitorului, scrie Agerpres.
„Romgaz face un pas curajos spre piaţa de furnizare, aşa cum am anunţat încă de anul trecut. Este o nouă promisiune îndeplinită şi felicit managementul companiei pentru asumarea acestui proiect strategic. Prin această iniţiativă, compania îşi extinde orizonturile şi reconfirmă că energia ţării noastre trebuie să fie sigură şi accesibilă pentru toţi românii şi companiile româneşti. Romgaz va deveni astfel a doua mare companie din portofoliul Ministerului Energiei care intră pe piaţa românească de furnizare, după Hidroelectrica”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în comunicat.
De asemenea, acesta susţine că a mandatat cele două companii să îşi extindă operaţiunile din zona de furnizare şi pe alte pieţe din regiune, pe termen mediu, după validarea unor rezultate pozitive pe piaţa locală.
„Urmărim ca Romgaz şi alte companii de stat să integreze, odată cu operaţionalizarea cloudului guvernamental şi al CRISCE, soluţii de inteligenţă artificială pentru optimizarea consumului şi reducerea pierderilor de gaze naturale. Vom implementa în viitorul apropiat şi un sistem complet digitalizat de monitorizare a reţelei, făcând din România un model de inovare şi eficienţă în Europa Centrală şi de Est. Pregătim în paralel şi o serie de modificări legislative pentru a încuraja sistemele de tipul demand side management şi demand response, inclusiv tarife diferenţiate pentru a susţine echilibrarea cererii şi ofertei de energie la preţurile cele mai bune pentru clienţi”, a mai precizat Burduja.
Citeşte şi