Familia Banciu, care deţine grupul Dona, a lansat un magazin online de suplimente alimentare şi aşteaptă afaceri de 1,4 miliarde de lei pentru Siepcofar în 2022
Magazinul online Dona, lansat recent, e operat prin Siepcofar SA, firma care deţine şi reţeaua de farmacii Dona, au spus pentru Economica.net oficialii societăţii.
„Perioada pandemiei a fost un bun prilej de analiză pentru noi. Am constatat că o parte dintre pacienții noștri sunt interesați de cumpărăturile online, așa că ne-am adaptat și astăzi le putem răspunde dorințelor cu un magazin online bine pus la punct, pe care vom continua să îl dezvoltăm în următorii ani. Desigur că relația farmacist – pacient rămâne în continuare prioritatea noastră și așteptăm în farmaciile noastre pe oricine are nevoie de un sfat bun”, a declarat Cosmin Săvulescu, director general al Dona Marketing Grup.
Siepcofar lansează anul acesta un program de mentorat pentru asistenții de farmacie, elevi în an terminal ai școlilor postliceale.
„Rolul farmacistului se va consolida în comunitate în viitor, va căpăta noi valențe în direcția extinderii gamei de servicii care vor fi puse la dispoziția pacienților în farmacie”, a spus Ioana Maria Radu, director Resurse Umane la farmaciile Dona.
Siepcofar SA, compania care deţine farmaciile Dona, a obţinut cifră de afaceri netă de peste 1,12 miliarde lei în anul 2021, cu aproape 13% mai mare decât cea realizată în anul 2020, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net.
Siepcofar a avut marjă de profit net de 1,4% în anul 2021, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul anului 2020, potrivit analizei Economica.net. Societatea a lucrat cu un număr mediu de 1.704 salariaţi în cursul anului 2021, în scădere cu peste 70 de oameni faţă de nivelul anului 2020.
Siepcofar e deţinută de Calihory Company cu 99% din capitalul social şi de Paula Geanina Banciu cu 1%, conform informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de către portalul Termene. Asociaţii firmei Calihory Company sunt Marcel Eugen Banciu cu 99,99995% din capitalul social şi Nicusor Nistor cu 0,00005% din capitalul social.
Oficialii Siepcofar se aşteaptă ca societatea să închidă anul 2022 cu cifră de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei.
O analiză exclusivă Economica.net arată că Dona. Logistică şi Siepcofar, controlate de familia Banciu, se numără printre cele 21 de societăţi cu capital integral românesc care au realizat afaceri nete de peste un miliard de lei în al doilea an de pandemie Covid-19.
Bugetul alocat de Siepcofar investițiilor e de 23 milioane lei pentru anul 2022. Investiţiile vizează cu precădere achiziţia de farmacii în orașe mici și mijlocii, modernizarea locațiilor existente și automatizarea activităților de back office. De asemenea, circa 500.000 lei sunt bani alocați anual programelor de training pentru angajați.
Ne propunem o creștere sănătoasă a companiei și în următorii ani, avem o atitudine optimistă, dar prudentă totodată. Monitorizăm cu atenție pe de o parte evoluția climatului politic și macroeconomic și disponibilitatea financiară a populației, pe de altă parte urmărim îndeaproape cheltuielile operaționale și cele de finanțare”, a subliniat Rareş Mărculeţ, CFO al grupului Dona.
Dona are aproximativ 350 de farmacii proprii şi în franciză, deservite de o echipă formată din circa 2.000 de profesionişti în domeniul sănătăţii.
Concurenţii reţelei Dona care au deja magazine online sunt farmaciile Dr.Max, Farmacia Tei şi Help Net.