Consiliul director de la Benetton este aşteptat să se reunească marţi pentru a discuta pierderile nete de aproximativ 230 milioane de euro înregistrate în 2023, a dezvăluit o sursă din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.
Comparativ, în 2022, Benetton a afişat pierderi nete de 81 de milioane de euro la o cifră de afaceri de un miliard de euro.
Ulterior, acţionarii de la Benetton, ar urma să se reunească în data de 18 iunie, când mandatul directorului general, Massimo Renon nu va mai fi reînnoit, au precizat sursele.
Familia Benetton deţine lanţul de magazine de îmbrăcăminte devenit faimos pentru publicitatea sa provocatoare via compania holding Edizione. Acest holding se pregăteşte să sprijine restructurarea retailerului şi să injecteze 260 milioane de euro în Benetton, a dezvăluit una din surse, adăugând că Edizione ar urma să exercite un control mai strict asupra grupului.
Benetton se confruntă cu dificultăţi pe fondul intensificării concurenţei din partea giganţilor de fast-fashion precum Inditex, proprietarul Zara, care au pus la punct un model mai flexibil de producţie şi distribuţie, care le permite să răspundă la modificarea gusturilor consumatorilor.
Într-un interviu acordat sâmbătă cotidianului italian Corriere della Sera, preşedintele Luciano Benetton, unul dintre fondatori, a spus că grupul se aştepta să ajungă la o situaţie de echilibru (break even) în 2023, conform unui plan strategic pe trei ani, însă în ultimele luni situaţia financiară s-a înrăutăţit peste aşteptări. Luciano Benetton a dezvăluit că echipa managerială, în frunte cu directorul general Massimo Renon, a surprins consiliul de administraţie prin dezvăluirea unor pierderi „dramatice”.
Înfiinţat în anul 1965 de familia italiană Benetton sub forma unui retailer de haine, Benetton şi-a extins afacerile printr-o reţea de aproximativ 4.000 de magazine la nivel mondial. După listarea grupului la bursa din Milano în 1986, familia Benetton a decis să readucă compania sub controlul său în 2012, ultimul an în care a făcut profit.