Familia Păunescu a primit o licenţă de la CNA şi va lansa o nouă televiziune – Alege TV

Societatea Media Sud Europa SA - din acţionariatul căreia face parte familia Păunescu, care deţine şi B1 TV - a primit, în şedinţa de joi, o licenţă audiovizuală pentru a lansa o nouă televiziune, Alege TV, care va emite în Craiova.
Economica.net - joi, 13 feb. 2014, 16:20
Familia Păunescu a primit o licenţă de la CNA şi va lansa o nouă televiziune - Alege TV

CNA a reanalizat, joi, pentru a treia oară, o solicitare depusă de societatea Media Sud Europa SA, care a cerut o licenţă audiovizuală prin reţele de comunicaţii electronice la Craiova şi în alte circa 50 de localităţi din judeţele Dolj şi Olt. Iniţial, societatea a solicitat licenţă pentru a lansa o televiziune cu denumirea GDS TV, apoi a modificat denumirea în Gazeta de Sud TV (după ce unii membri ai CNA au spus că denumirea GDS poate crea confuzie cu organizaţia nonguvernamentală Grupul pentru Dialog Social).

După ce în şedinţele din 14 noiembrie 2013 şi 13 ianuarie 2014 CNA a amânat şi, ulterior, a respins solicitarea Media Sud Europa SA, societatea a decis să modifice denumirea televiziunii pentru care solicită licenţă în Alege TV.

Potrivit dosarului depus la CNA, acţionarii societăţii Media Sud Europa SA sunt Curierul Naţional SA – 0,03%, Company Finmacht SA (Elveţia) – 91,46% (cu acţionar unic Gheorghe Constantin Păunescu), SC Spet Shipping SA – 8,45%, SC Dac Air SA – 0,03% şi SC Transexim 96 SA – 0,03485%. Gheorghe Constantin Păunescu este acţionar, în mod indirect, şi în societatea SC B1 TV Channel SRL, care deţine televiziunea de ştiri B1 TV, potrivit CNA.

La şedinţa CNA de joi, proiectul de televiziune Alege TV a fost prezentat de Ştefan Voinea, directorul SC Media Sud Europa SA, şi Cristian Nedelcu, redactorul-şef al Alege TV.

„Ne-am dat seama că probabil este mai bine să diferenţiem mai clar denumirea televiziunii de restul business-ului”, a spus Ştefan Voinea.

Potrivit lui Cristian Nedelcu, societatea Media Sud Europa SA deţine postul Radio Sud şi cotidianul regional Gazeta de Sud.

Întrebat de membrul CNA Radu Călin Cristea dacă publicaţia Gazeta de Sud va fi „un fel de placă turnantă” a televiziunii Alege TV, Ştefan Voinea a spus: „Da, o parte din jurnaliştii la Gazeta de Sud vor lucra part time şi la televiziunea Alege TV”.

Pe de altă parte, membrul CNA Monica Gubernat i-a întrebat pe reprezentanţii societăţii Media Sud Europa SA cum o pot convinge că noua televiziune Alege TV va fi una imparţială şi echilibrată.

„Nu este vina dumneavoastră. Sunteţi deosebiţi, dar acţionariatul dumneavoastră mai are o televiziune, care numai imparţială şi echilibrată nu este. Cum mă veţi convinge că nu veţi face acelaşi lucru?”, i-a întrebat Monica Gubernat pe Ştefan Voinea şi Cristian Nedelcu.

Ştefan Voinea a spus că strategia publicaţiei Gazeta de Sud este una de a sprijini comunitatea. „Gazeta de Sud nu are nicio legătură directă cu postul de televiziune despre care vorbiţi. Politica noastră editorială este una de a sprijini comunitatea. Asta se reflectă în ceea ce scriem. Gazeta de Sud a luptat întotdeauna pentru un Cod deontologic unic al presei (…) Ne asumăm şi prin contractul de muncă cu jurnaliştii acest Cod şi trăim asumându-ne acest lucru. Nu putem plăti pentru ceea ce nu facem noi”, a răspus Ştefan Voinea.

În cele din urmă solicitarea societăţii Media Sud Europa SA de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru televiziunea Alege TV a fost aprobată cu opt voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Laura Georgescu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu), în timp ce Monica Gubernat a votat „împotrivă”.

Pe de altă parte, în şedinţa CNA din 14 noiembrie 2013, când a fost discutată pentru prima dată solicitarea societăţii Media Sud Europa SA, Cristian Nedelcu a declarat că decizia de a înfiinţa o televiziune vine „ca o dezvoltare firească” a societăţii Media Sud Europa, care activează de 15 ani pe piaţa media, deţinând şi postul Radio Sud, cotidianul regional Gazeta de Sud, revista de afaceri Oltenia Bussines şi publicaţii online (www.craiova.ro, www.gds.ro).

„În momentul de faţă, producem conţinut video pe care îl difuzăm pe site-ul nostru. Pasul următor a fost acela de a deschide o televiziune”, a spus Cristian Nedelcu.

El a precizat că echipa televiziunii va fi formată din 27 de ziarişti.

Potrivit dosarului depus la CNA, noua televiziune va emite în oraşul Craiova şi în alte circa 50 de localităţi din judeţele Dolj şi Olt.

Televiziunea Alege TV va avea un program generalist şi va emite producţie proprie 100%, zilnic, între orele 07.00 – 24.00 (în intervalul orar 00.00 – 07.00 va fi difuzat program videotext).

Grila Alege TV va cuprinde programe de informare (53,94%), programe educative (1,75%), programe culturale (3,50%), programe de divertisment (23,72%) şi publicitate (17,09%).

De asemenea, în dosarul depus la CNA sunt prezentate cheltuielile estimate ale noii televiziuni pentru anii 2013 (107.167 lei), 2014 (514.944 lei) şi 2015 (562.163 lei).

Te-ar mai putea interesa și
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
STB SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu
Societatea de Transport București (STB) SA are un nou director executiv: Alexandru Coșocariu. Acesta a mai deținut funcții de conducere în cadrul unor societăți precum ALGORITHM CONSTRUCTII S3......
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informații și documente într-o anchetă privind secționarea a doua cabluri submarine în Marea Baltică
China a furnizat informaţii şi documente unei anchete comune privitoare la două cabluri submarine secţionate din Marea ...
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț ar putea fi prima șosea de mare viteză construită cu deținuți, după Revoluție
Compania Națională de Investiții Rutiere a inițiat un parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor pentru ...
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/ha
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/ha
Preţul mediu al unui hectar de teren arabil, în România, a fost de 41.624 lei/hectar (ha) în anul 2023, cel mai scăzut ...