Fan Courier își pune panouri fotovoltaice de 0,74 MW la sediul din Brașov, cu finanțare din PNRR
Centrala fotovoltaică are o capacitate de 0,74 MW, ceea ce, potrivit proiectantului, “avantajează beneficiarul în procedura de acreditare şi licenţiere a centralei fotovoltaice, şi intră în procedura simplificată de punere în funcţiune cu operatorul dedistribuţie, încadrându-se în categoria de centrală fotovoltaică nedispecerizabilă”
Valoarea proiectului este de 4,14 milioane de lei, potrivit anunțului de licitație, iar compania spune clar că nu se vor accepa oferte cu un preț mai mare. Ofertele se pot depune până la 21 martie.
“Candidatul trebuie să facă dovada capacității sale economice și financiare sub forma cifrei de afaceri medii anuale pentru ultimii 3 ani fiscali de minimum 4.144.000,00 lei,precum și capacitatea financiară de a implementa contractul. (…) Ofertantul trebuie să demonstreze, printr-o singură declarație bancară, în original, ca dispune sau are acces la lichidități, linii de credit sau la alte instrumentefinanciare in valoare de minim 2.900.800,00 lei, pentru o perioada suficientă pentru a acoperi cheltuielile cu construcția în cadrul contractului”, se arată în anunț.
Panourile se vor amplasa pe clădirile punctului de lucru din Brașov.
Centrala ar trebui să fie finalizată în patru luni.
Producția de energie estimată pentru centrala fotovoltaică este de circa 0,95 GWh pe an, ceea ce echivalează cu o reducere a emisiilor de CO2 de 445 de tone pe an. Raportat la o durată de viață de 20 de ani, producția de energie electrică este estimată la aproape 19 GWh.
FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. A devenit liderul pieței românești de curierat și deservește cei peste 60.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 7.900 de angajați și colaboratori și a unei flote auto de aproximativ 4.500 de autovehicule.