„Pentru anul 2013 planurile noastre iau în calcul două scenarii: optimist, care prevede o creştere de 10%, în cazul în care piaţa revine pe creştere, şi un altul prudent, în care previziunile noastre merg pe o creştere de 5% determinată de instabilitatea pieţei de mărfuri şi servicii”, a declarat într-un comunicat general managerul companiei, Neculai Mihai.
Creşterea cererii de servicii de curierat va fi alimentată şi în 2013 de segmentul comerţului online.
„Este un domeniu cu mare potenţial de dezvoltare la nivelul întregului teritoriu al României, nu doar în Bucureşti. Pentru FAN Courier, estimăm că cel puţin un sfert din creşterea estimată va fi generată de acest segment”, a spus Adrian Mihai, business development manager.
Pe fondul deprecierii monedei naţionale în raport cu euro şi al creşterii constante a cheltuielilor cu carburantul, compania ia în calcul o scădere a marjei de profitabilitate cu 1-2%.
Pentru anul în curs, FAN Courier va aloca aproximativ 4,5 milioane de euro continuării programelor de investiţii pentru modernizarea flotei auto, tehnologie şi pregătirea personalului.
În 2012, FAN Courier a avut peste 15,2 milioane expediţii, dintre care 57% colete şi 43% plicuri.
Cele mai multe expediţii le-a generat Bucureştiul, astfel că 40,9% din totalul expediţiilor au avut ca oraş destinatar Capitala. Pe poziţiile următoare, din perspectiva volumului expediţiilor, s-au situat municipiile Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa, Braşov şi Oradea.
Compania a fost înfiinţată în 1998 şi este deţinută de trei persoane fizice, respectiv Felix Pătrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai. FAN Courier are peste 16.000 de clienţi, majoritatea companii, cu o echipă formată din 2.600 de colaboratori şi o flotă auto care depăşeşte 1.650 de vehicule.