Ieri seară, „a ieşit pe porţile FAUR SA (FAU) primul din cele patru camioane agabaritice care transportă până la Giurgiu echipamentele complexe făcute la Bucureşti. Acolo vor fi încărcate pe o barjă, şi trimise pe Dunăre până la Regensburg / Deggendorf, iar apoi, spre destinaţia finală, Marsilia”, se spune într-un raport al companiei, trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Piesele au lungimi de peste 17 m lungime, 6m diametru, au o greutate de 80 de tone şi lucrează sub presiune şi la temperaturi ridicate.
„În cei patru ani de colaborare (cu firma franceză, n.r.) s-au realizat peste 400 tone (echivalentul a 20 de „tir-uri în accepţiunea generală) de piese componente”, mai adaugă directorul de marketing al Faur, Ioan Rus.
Anul trecut FAUR SA (FAU) a mai realizat un cristalizator pentru o fabrică de zahăr din Senegal şi, în anii anteriori, a mai livrat piese pentru un alte şase fabrici de zahar din Africa.
În afară de Fives Cail, Faur a mai lucrat pentru grupurile Emerson (SUA), AIRBUS şi CMI (Franţa), WELTE şi PARKER (Germania), CEZ (Cehia), HYDROENERGY (Austria).
La sfârşitul lunii ianuarie, grupul chinez Sinovel, cel mai mare producător chinez din domeniul eolian şi numărul doi mondial, a vizitat Faur şi urma să înceapă producţia de turbine eoliene la Bucureşti, potrivit oficialilor Faur.
Compania bucureşteană este controlată de fraţii Emil şi Marius Cristescu, prin deţinerile directe de acţiuni (17% şi 34%) şi prin firma Begacom Timişoara (47%).