În urma acestei investiţii, compania deţine fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteşti (sisteme de interior).
Noua fabrică are 14.000 de metri pătraţi şi produce componente pentru planşa de bord, panouri de uşă şi consola centrală.
„Suntem cu toţii aici pentru a sărbători această reuşită a Faurecia în România, dar şi la nivelul operaţiunilor noastre globale. Fabrica pe care o inaugurăm oficial astăzi este una dintre cele mai moderne unităţi de producţie ale grupului nostru, datorită tehnologiilor utilizate dar şi a condiţiilor de muncă oferite pentru angajaţii noştri. În momentul de faţă avem 370 de operatori de producţie, specialişti tehnici, coordonatori de echipe şi manageri. Până în 2021 vom ajunge la 900 de angajaţi, urmând a fi create peste 500 de locuri noi de muncă”, a declarat Jean-Michel Renaudie, vicepreşedinte executiv, Sisteme de Interior.
Fabrica din Argeş-Căteasca este furnizor pentru Jaguar Land-Rover, Fiat-Chrysler, Volvo, Ford, Peugeot-Citroen şi Renault.
„În acest mod, numărul de angajaţi din România, care devine o ţară foarte importantă pentru grup, va fi de peste 4.000. Fabricile din România sunt printre primele din lume. Avem 300 de fabrici în lume, în 30 de ţări, şi avem un sistem oficial prin care măsurăm cât de bune sunt aceste fabrici, iar cele din România sunt printre cele mai bune. Cea din Piteşti este în top 10″, a mai declarat Renaudie.
Christophe Ancey, Vicepreşedinte al Diviziei de Sisteme de Interior a afirmat: „Aceasta fabrică are o profitabilitate scăzută momentan, dar lucrurile se vor îmbunătăţi. Credem că vom recupera investiţiile într-o perioadă de 4-5 ani. Pentru această fabrică, aşteptările noastre sunt de 60 de milioane de euro până în 2021.”
„Ne facem prognozele de afaceri în funcţie de producţia estimată a clienţilor noştri. Veniturile grupului în România au fost, în 2016, de 230 de milioane de euro, din care circa 55-60% sunt realizate de divizia Sisteme de Interior”, a mai declarat Renaudie.
„Timpul mediu de training este de 8-10 săptămâni pentru un operator. Este adevărat că ceea ce facem este destul de specific, şi este greu să găseşti pe piaţă oameni cu aceste calificări, de aceea insistăm în pregătire”, a declarat Tiberiu Ştefan, Plant Manager al noii unităţi Faurecia.
Faurecia activează pe piața din România din anul 2003 și are peste 3.300 de angajați. În 2016, fabricile din România au raportat vânzări totale de 219.3 milioane de euro.