FBI procedează precum hackerii. Poate filma ţintele cu camera web fără să activeze indicatorul luminos

Economica.net
08 12. 2013
pervert_used_trojan_to_spy_on_dozens_of_adolescent_girls_2_72228700

Spionarea de la distanţă a posesorilor de lapotopuri sau alte computere cu camere web este una dintre activităţile hackerilor ce a luat amploare în ultima vreme.

Aceştia acţionează printr-un RAT (Remote Administration Tool) asupra computerelor victimelor. Pentru ca metoda să funcţioneze, computerul celui spionat este în prealabil infectat cu un virus de tip troian. Acesta ajunge în sistem cel mai adesea via email sau de pe site-uri dubioase, dar şi prin stickurile USB folosite în prealabil în calculatoarele infectate – computerele fără antiviruşi la zi sunt cele mai vulnerabile.

De aici, hackerul are control total asupra sistemului şi poate porni camera web când doreşte să vadă în direct sau să înregistreze ce face victima – bineînţeles că voyaur-iştii caută imaginile cele mai intime. În jurul acestui tip de hacking s-a creat chiar şi o industrie – cei care se ocupă cu infectarea calculatoarelor vând mai departe cheile de acces către doritori.

Însă nu doar hackerii perverşi accesează camerele web ale altora. La fel procedează şi FBI, când îşi supraveghează ţintele, potrivit The Washington Post. Şi dacă hackerii mai slabi se dau de gol – de exemplu prin aprinderea beculeţului care arată că este în uz camera video – cei de la FBI reuşesc să dezactiveze şi indicatorul luminos.

FBI susţine că foloseşte acest tip de supraveghere în special în cazurile de terorism şi în cele mai serioase investigaţii criminale.

Sigur, o bucată de bandă adezivă sau un bandaj poate obtura camera video, însă dacă Biroul Federal reuşeşte să înregistreze video fără să lase nicio urmă, atunci probabil că poate active şi microfoanele interne ale laptopurilor.

via Gizmodo.