Studiul se bazează pe informaţiile colectate de cele 12 districte regionale ale Fed, de la mijlocul lunii februarie până la sfârşitul lunii martie.
Perspectiva în rândul oamenilor de afaceri ‘rămâne pozitivă’, dar mulţi sunt îngrijoraţi de tarifele la importuri impuse de administraţia SUA, se arată în raport.
Unele districte au raportat un avans al creditării în domeniul comercial, imobiliar şi industrial, în special în St. Louis, Atlanta şi Cleveland.
Creşterea preţurilor pe plan naţional a fost ‘moderată’, dar preţul oţelului a urcat ‘dramatic’ în unele regiuni, după anunţarea tarifelor la importurile de oţel şi aluminiu.
Oamenii de afaceri şi-au exprimat frustrarea privind lipsa de personal calificat în diverse sectoare, de la inginerie la IT, construcţii, transporturi şi îngrijirea sănătăţii, se arată în raport.
Economia americană a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut o creştere peste estimările analiştilor, apropiindu-se de ţinta de 3% propusă de preşedintele Donald Trump, graţie celui mai puternic avans al cheltuielilor de consum din ultimii trei ani.
Potrivit celei de-a treia estimări publicate luna trecută de Departamentul Comerţului, în perioada octombrie – decembrie 2017 Produsul Intern Brut al SUA a consemnat o creştere de 2,9% în ritm anual, faţă de un avans de 2,5% conform aşteptărilor anterioare estimărilor preliminare. Datele revizuite sunt peste estimările analiştilor, care mizau pe o creştere de 2,6%.
Revizuirea cifrelor privind evoluţia PIB în ultimul trimestru al anului trecut nu schimbă datele privind ritmul de creştere înregistrat de economia americană pe ansamblul anului 2017, când prima economie a lumii a înregistrat un salt de 2,3%, mai mare decât avansul de 1,5% din 2016, dar sub creşterea de 2,9% din 2015.