În sudul Californiei în particular, temperaturile ar putea ajunge la 38 de grade Celsius, cu 15 grade peste normalele sezoniere, scrie Agerpres.
Acest val de căldură „va afecta o mare parte din vestul Statelor Unite în zilele următoare”, a indicat Serviciul naţional de meteorologie american (NWS). „Se aşteaptă ca recorduri de temperatură să fie egalate sau depăşite”, a completat NWS.
Avertizările meteorologice vizează părţi din California, Nevada şi Arizona. Serviciul meteorologic prevede „condiţii periculoase” pentru cei care nu dispun de aer condiţionat, deoarece este puţin probabil ca temperaturile nocturne să scadă prea mult.
Oraşul Las Vegas ar putea înregistra temperaturi de 44 grade Celsius.
Texasul va fi de asemenea vizat de valul de căldură, pentru oraşul Rio Grande, aflat la graniţa cu Mexicul, fiind prognozate temperaturi care ar putea atinge 47 grade Celsius.
Şi Mexicul s-a confruntat cu un val de căldură. Deşi aflată la o altitudine de 2.240 de metri, capitala Ciudad de Mexico a înregistrat un nou record la sfârşitul lunii mai, de 34,7 grade Celsius, iar din luna martie 48 de persoane au murit din cauza acestui fenomen, potrivit unei declaraţii făcute de guvern la sfârşitul lunii mai.
Aceste episoade caniculare se înscriu într-un context global alarmant. Din iunie 2023, fiecare lună a stabilit un nou record de temperatură – iar 2023 a fost de departe cel mai cald an înregistrat vreodată.