Potrivit sursei citate, avarii de o asemenea amploare au loc numai odată la câteva zeci de ani.
În total 200 de stâlpi de beton au fost rupţi, jumătate dintre aceştia fiind deja înlocuiţi.
Reparaţiile în privinţa deranjamentelor comune urmau să fie finalizate miercuri seară, însă, în acest moment, cel mai optimist termen este joi iar cel pesimist – sâmbătă, a precizat Ioan Folescu.
Potrivit acestuia, au mai rămas de remediat „situaţiile cele mai grele”, respectiv stâlpii şi liniile rupte aflate în câmp deschis cu zăpadă multă sau în pădure.
Pe de altă parte, directorul general al Electrica a arătat că în zona Buzău reprezentanţii companiei s-au confruntat şi cu tentativele de dezasamblare, de către „echipe de rromi”, a stâlpilor de metal pentru 110 kV, căzuţi la pământ. În alte zone, unde stâlpi căzuţi, rupţi de viscol, erau la pământ, proprietarii terenurilor au interzis accesul iar reprezentanţii Electrica au trebuit să negocieze.
În prezent, 60 de echipe lucrează pentru remedierea avariilor.
Directorul general al Electrica SA a prezentat şi situaţia alimentării cu energie electrică şi măsurile luate în actualele condiţii meteorologice. Astfel, un număr de 8.300 de consumatori din care 4.500 în zona deservită de Electrica SA şi alţi 3.800 în cele deservite de operatorii privaţi (Enel, CES şi Eon) nu beneficiau de alimentarea cu energie electrică din cauza avariilor provocate de condiţiile meteo extreme.