Din Consiliul Director BAAR mai fac parte Emilia Lorincz, membru reales din partea Allianz-Țiriac Asigurări, Călin Rareș Matei, membru reales din partea Groupama, și Raluca Theodora Vișan, membru reales din partea Asirom.
„Astăzi, mai mult decât niciodată, pentru a dezvolta proiecte de anvergură și pentru a schimba paradigme este nevoie de coerență, stabilitate, continuitate, predictibilitate, de echipe solide și dedicate. Iar noi, în cadrul BAAR, avem construită o astfel de echipă și am lansat deja cu succes mai multe proiecte, așa că le mulțumesc tuturor membrilor BAAR pentru faptul că au apreciat ceea ce am făcut până în acest moment împreună cu ei și cu echipa aflată la conducere și că și-au dorit să mergem înainte pentru a dezvolta cât mai mult și mai bine industria în zona de digitalizare, pentru a o transparentiza și a o aduce cât mai aproape de consumatori. Avem deja bazele puse, iar în următorii patru ani construim și dezvoltăm, cu misiunea clară de a fi un centru de competență și excelență, un model de integritate, stabilitate, continuitate și predictibilitate pentru piață”, a declarat Mădălin Roșu, Președintele reales al BAAR, identificând principalele direcții către care vor fi concentrate eforturile Asociației în următorii ani.
Cel puțin la nivel de imagine, Euroins trece printr-o perioadă de schimbări substanțiale, încercând să se dezbare de imaginea de asigurător dependent 100% de RCA, cu probleme la plata daunelor. Compania controlată de bulgarii de la Eurohold anunță că încearcă să își diversifice portofoliul, în ton și cu impunerile ASF, care a sancționat Euroins în mai multe rânduri, pentru probleme cu rezervele su cu gestionarea dosarelor de daună. În martie acest an, bulgarii au marcat și o scădere a vânzărilor de RCA, urmată natural de o reducere a întregului volum de Prime Brute Subscrise, evoluție anunțată de Euroins ca o performanță.
Euroins se află într-un moment prielnic, în condițiile în care singurul său competitor de pe piața RCA, compania City Insurance, traversează o perioadă foarte dificile din care nu se știe dacă va mai ieși, cel puțin cu actualul acționariat.
În mod tradițional, cele două companii au fost permanent incluse de piață , de autorități și de clienți în aceeași ligă. Cele două își împart de ani de zile între 65 și 75% din piața RCA, cu ponderi mereu echilibrate. Tot ele sunt și campioanale reclamațiilor primite la ASF pentru probleme cu plata daunelor și ale dosarelor din instanță cu service-uri sau păgubiți.
Totuși, în ultima perioadă Euroins pare să fi aplecat mai mult urechea la impunerile autorităților, încercând să își echilibreze afacerile, după ce o scurtă perioadă a fost chiar sub administrarea Fondului de Garantare a Asiguraților. Euroins a adus și majorări de capital, iar schimbarea conducerii, impusă, de altfel, inclusiv de decizii ale ASF, vine tot în sensul acestor recalibrări anunțate.