Fidelis – Noi titluri de stat se listează la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează joi un eveniment cu ocazia listării unor noi titluri de stat Fidelis, emise de Ministerul Finanţelor.
AGERPRES - joi, 04 iul. 2024, 08:40
Fidelis - Noi titluri de stat se listează la BVB

Oferta publică a Ministerului Finanţelor, desfăşurată în perioada 18 – 28 iunie 2024, a cuprins cinci emisiuni, două în euro şi trei în lei, dintre care una a fost dedicata donatorilor de sânge, scrie Agerpres.

„Pe 4 iulie, clopoţelul BVB va suna pentru fiecare român care a investit în titlurile de stat Fidelis şi, la fel ca şi până acum, pentru fiecare dintre noi care investeşte în viitorul său”, susţin organizatorii.

La eveniment vor participa preşedintele BVB, Radu Hanga, directorul general al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Ovidiu Petru, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Alin Andrieş, directorul general al Trezoreriei Statului, Ştefan Nanu, director Equity Trading, Alpha Bank Romania, Emilian Dobran, şi CEO Bursa de Valori Bucureşti, Adrian Tanase.

Ministerul Finanţelor a lansat pe 18 iunie a treia ediţie din acest an a Programului de titluri de stat Fidelis, donatorii de sânge fiind principalii beneficiari ai celei mai bune dobânzi.

După succesul înregistrat în prima jumătate din 2024, când, prin campania de donare de sânge a Programului Fidelis au fost salvate peste 10.000 de vieţi prin investiţii de peste 400 milioane de lei realizate de către 3.031 de donatori, Ministerul Finanţelor a decis creşterea frecvenţei acestor emisiuni de la 4 la 6 ediţii pe an.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii.

A treia ediţie a programului de titluri de stat Fidelis a conţinut şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat a fost de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi de 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere de 5.000 de lei, respectiv, 1.000 de euro.

Conform unui comunicat al MF, deţinătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate au putut reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Noul premier britanic Keir Starmer confirmă că va renunța la proiectul de expulzare în Rwanda a migranților ilegali
Noul premier britanic Keir Starmer confirmă că va renunța la proiectul de expulzare în Rwanda a migranților ilegali
Noul prim-ministru al Regatului Unit, Keir Starmer, a confirmat sâmbătă că nu este dispus să continue proiectul precedentului guvern conservator de a expulza migranţii ilegali către Rwanda,......
Cum se apără Musk într-un proces de fraudă intentat de mai mulți foști acționari ai Twitter? Spune că greșit pentru că n-a înțeles regulile
Cum se apără Musk într-un proces de fraudă intentat de mai mulți foști acționari ai Twitter? Spune că greșit pentru ...
Miliardarul Elon Musk respinge acuzațiile intentate într-un proces de mai mulți foști acționari ai platformei Twitter, ...
China face o nouă mutare în războiul taxelor vamale pe care-l poartă cu UE. Beijingul anunță că va audia principalele companii europene producătoare de coniac, pe care le acuză de dumping
China face o nouă mutare în războiul taxelor vamale pe care-l poartă cu UE. Beijingul anunță că va audia principalele ...
Beijingul a anunțat vineri următorul pas pe care-l face în ancheta sa antidumping privind importurile europene de coniac, ...
Ciolacu: Până la sfârşitul anului românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie
Ciolacu: Până la sfârşitul anului românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că, până la finalul acestui an, va fi gata acordul între România şi ...