Finanțări de până la 300.000 de euro și posibilitatea de extindere prin programul Startup Reaktor pentru companiile tehnologice nou înființate din Europa de Sud-Est

Fondatorii de startup-uri early-stage de tehnologie din Europa de Sud-Est, inclusiv din România, se pot înscrie până pe 11 noiembrie în Startup Reaktor, accelerator dedicat startup-urilor tech early-stage din această regiune care își doresc validare și extindere internațională rapidă, în special în zece țări din Europa de Vest, Marea Britanie și zona scandinavă, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - lun, 16 sept. 2024, 18:40
Finanțări de până la 300.000 de euro și posibilitatea de extindere prin programul Startup Reaktor pentru companiile tehnologice nou înființate din Europa de Sud-Est

Activitățile din program urmăresc în special ca startup-urile să se poată lansa și dezvolta rapid în piețe internaționale, să certifice valoarea investițională a startup-ului la finalul programului și să faciliteze atragerea de finanțări pre-seed între 50.000- 300.000 de euro prin investitorii tradiționali asociați programului: Seedblink,Tech Angels Romania și EIT Digital.
Noua ediție Startup Reaktor începe în a doua jumătate a lunii noiembrie și durează zece săptămâni.

Programul este deschis startup-urilor care provin din domenii precum: data automation, inteligență artificială, enterprise software, cleantech, servicii financiare, eHealth, dual-use, proptech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport și mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, data & analytics și agritech.

Printre criteriile de evaluare a proiectelor se numără: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de către soluție, potențialul de scalare internațională, dimensiunea pieței vizate, competiția identificată, acțiunile de validare realizate până în prezent.

Startup Reaktor beneficiază de susținerea a peste 30 de organizații partenere din ecosistemul de startup-uri de tehnologie din Europa. De asemenea, fondatorii vor avea acces la mentori și business developers care îi vor îndruma pentru a-și atinge obiectivele.

Startup-urile vor primi acces la consultanța și expertiza mentorilor internaționali pentru a identifica și pentru a se lansa pe o nouă piață europeană sau pentru a identifica canalale de distribuție care pot genera tracțiune imediată pentru ele.

Asistența va fi oferită de peste 100 de experți internaționali din cele zece țări partenere din Europa de Vest, Marea Britanie și zona scandinavă. De asemenea, startup-urile vor fi susținute pe parcursul întregului an pentru a lua parte la misiuni economice și conferințe europene care susțin dezvoltarea pe piețe noi precum: Web Summit în Lisabona, Slush în Helsinki, 4YFN în Barcelona, Deep Tech Days în Paris, EU Startups Summit în Malta, Viva Technology în Paris, The Next Web Amsterdam, Tech Week în Londra, Pirate Summit în Cologne (Germania).

„Internaționalizarea este obiectivul cu care fondatorii ar trebui să pornească la drum din prima clipă. Chiar dacă este greu de vizualizat acest pas din faza de early stage, el este factorul mobilizator. Validarea ideii și, apoi, a MVP-ului pe piețe noi imprimă viteză strategiei de go-to-market, fiind esențială pentru un startup, pentru care timpul este crucial. Startup Reaktor oferă acest suport: companiile participante au șansa de a-și testa produsele în multiple piețe din Europa cu sprijinul mentorilor și partenerilor noștri. Este vorba despre peste 100 de experți care înțeleg foarte bine atât realitatea din regiunea noastră, cât și pe cea din zonele în care fondatorii vor să se extindă. Curriculumul pe care îl propunem a fost continuu adaptat și îmbunătățit prin validarea acestuia cu alumnii celor peste 200 de startup-uri participante în cele patru ediții ale programului derulate până acum”, a afirmat Cristina Țoncu, director regional al Romanian Tech Startups Association (ROTSA) și Partener Programe Techcelerator.

„Startup Reaktor este primul program cu focus pe internaționalizare, validare și lansare pe piețe noi pentru startup-urile tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early stage și very early stage. Am creat Startup Reaktor în 2021 pentru a răspunde principalelor nevoi ale antreprenorilor: un program personalizat de învățare care oferă acces la o rețea puternică de mentori internaționali axați pe business development, oportunitatea de a interacționa cu investitori și potențiali clienți europeni, crearea unui sistem prin care să se poată extinde internațional, acces la experiența altor fondatori – unii dintre ei alumni ai programelor noastre anterioare. Cu acces la o rețea globală de resurse, metodologii de business development în tehnologie și conexiuni cu investitorii, Startup Reaktor le permite antreprenorilor să accelereze creșterea internațională, să obțină rapid tracțiune și să își transforme ideile în afaceri scalabile. Vrem ca prin acest program să îi facem pe antreprenori nu doar să se gândească în primii doi ani la care este următoarea țară în care să se extindă, ci chiar să facă acest pas”, afirmă Mo Zidan, International Go-To-Market Lead pentru Startup Reaktor.

Fondatorii vor termina programul prin Startup Reaktor DemoDay, un eveniment de pitching în cadrul căruia vor putea să prezinte business-urile în fața investitorilor. De asemenea, vor primi un certificat care va include și o evaluare a startup-urilor lor.

Startup Reaktor este un program lansat în 2021 de Romanian Tech Startups Association – ROTSA, care se află la a cincea ediție în parteneriat cu Techcelerator, EIT Digital, TechAngels Romania, SeedBlink, European Startup Network – Bruxelles, Strategy Tools – Norvegia și investitori locali.

Despre Startup Reaktor

Startup Reaktor este un program lansat in 2021 de Romanian Tech Startups Association – ROTSA și este primul program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate in faza early stage și very early stage, cu focus pe validarea si lansarea de piețe noi. Programul a fost creat pentru a răspunde la intersecția unor nevoi critice ale fondatorilor care vizează atragerea unei runde pre-seed și obținerea accelerată a validării și tracțiunii internaționale. Programul lucrează cu fondatori, startup-uri și colaborează cu programe de accelerare – incubare pentru a complementa dezvoltarea startup-urilor prin oferirea de acces în piețe internaționale specifice unde antreprenorii au nevoie sa se adapteze oportunităților locale.

Te-ar mai putea interesa și
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală americană a redus dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind prima scădere din ultimii patru ani
Rezerva Federală a SUA (Fed) a redus miercuri dobânda de referinţă cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% şi 5%, în linie cu estimările, transmite Reuters,......
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii inovative în companii și administrație
MCID alocă 24 de milioane de euro celor șapte centre de inovare digitală din România pentru implementarea de tehnologii ...
Guvernul României a aprobat în ședinta de miercuri, 18 septembrie 2024, Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea ...
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
PAID a efectuat prima plată către un asigurat afectat de inundații la mai puțin de 48 de ore de la notificarea daunei
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a efectuat prima plată la doar 48 de ore de la notificarea daunei, ...
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii în Liban. Mai multe stații de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah au fost detonate
Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea ...