Finanţele au primit subscrieri de 3,03 miliarde lei.
Analiştii ING Bank se aşteptau la un randament maxim de circa 3,9%, acesta fiind nivelul inferior de pe piaţa secundară.
Administratorii datoriei publice au mai vândut certificate cu scadenţa la un an în luna aprilie, când randamentul mediu acceptat a fost de 4,99% pe an. Atunci, Finanţele au atras 600 milioane lei.
Ministerul Finanţelor Publice vrea să atragă în luna mai 3,78 miliarde lei prin vânzarea de titluri de stat, după ce în aprilie a împrumutat de pe piaţa internă peste 5 miliarde lei, prin vânzare de titluri în lei (2,5 miliarde lei) şi în euro (581,4 milioane euro, echivalentul a 2,55 miliarde lei).
Randamentul titlurilor de stat în lei a scăzut constant în ultima perioadă, atingând valori minime istorice, în linie cu evoluţia activelor din regiune.
Interesul investitorilor străini pentru titlurile de stat emise de România a fost susţinut şi de recomandările analiştilor de la BNP Paribas şi Societe Generale, care indicau cumpărarea de obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.
De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 21,72 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe, de 1,084 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.