După ce fostul premier Victor Ponta a încercat debarcarea actualului preşedinte CEC Bank, Radu Gheţea, înainte de expirarea mandatului acestuia, Ministerul Finanţelor nu reuşeşte să creeze o echipă de management pentru cea mai mare bancă de stat. Echipa numită de minister în vara lui 2015 s-a văzut urgent descompletată, doi dintre membrii anunţaţi de minister pentru posturile de vicepreşedinţi renunţând la ideea de a mai prelua aceste funcţii.
În concluzie, niciun membru al echipei numite atunci nu şi-a trimis dosarul spre autorizare către BNR.
La ora actuală, surse din piaţă ne-au declarat că, noul ministru de finanţe pregăteşte o abordare cu totul nouă în această privinţă. Nu se ştie dacă vreunul din cei cinci nominalizaţi în perioada vechiului mandat ministerial (Enache Jiru pentru postul de preşedinte şi director general, Lucian Anghel ca prim-vicepreşedinte, Mihaela Popa, Cristian Tudorancea şi Andrei Micu, vicepreşedinţi, Anghel şi Micu fiind cei care s-au retras din joc) va fi sau nu nominalizat în viitoarea echipă de conducere a CEC Bank.
Bătută în cuie rămâne modificarea statului CEC Bank care a obţinut derogare de la BNR pentru a avea management unitar şi nu conducere dualistă (echipă de conducere executivă şi echipă de supraveghere) în baza ordonanţei 109, respectiv management privat. Noul statut al CEC Bank va intra probabil în vigoare odată cu noua conducere, iar funcţia de director executi şi cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie se vor cumula.
Până atunci, tot cu derogare de la BNR, CEC Bank va fi condusă de actuala echipă de conducere (Radu Graţian Gheţea- preşedinte, Andrei Liviu Stamatian – primvicepreşedinte, Mihaela Popa, Gheorghe Carabasan şi Mirela Iovu ca vicepreşedinţi) până ce Ministerul Finanţelor va face noile nominalizări.