Finanţele reduc limita veniturilor peste care microîntreprinderile vor fi impozitate pe profit

Economica.net
21 09. 2013
lei_20230400_94619500_43839800

 Proiectul mai prevede şi o modificare a condiţiilor de încadrare în categoria microîntreprinderilor, astfel că vor intra în acest regim şi firmele care înregistrează cel mult 20% din venituri din activităţi de consultanţă şi management.
Dragos Doroş, Director Tax KPMG: Aşa zisa strategie pentru micii întreprinzători, dezvăluie de fapt o sumă de măsuri luate disparat, de mai multe guverne

„Contextul general al fiscalităţii din România, în care se încadrează impozitul pe microîntreprinderi, este cel în care Ministerul de Finanţe încearca să simplifice sarcina fiscala şi administrativă pentru afacerile mici. Putem spune că exista o idee generală în această direcţie, dar nu o strategie.

Exemplu:
– contabilitatea simplificată se aplică pentru cei cu afaceri sub 35.000 euro;
–  TVA opţional pentru cei cu afaceri sub 65.000 de euro;
–  Depunerea declaraţiilor 112 şi plata contribuţiilor la 3 luni, pentru cei cu afaceri sub 100.000 euro şi o medie de 3 salariaţi;
– impozit pe „micro” pentru cei cu afaceri sub 50.000 euro (proiect)

Incoerenţa care se observă este uneori justificată, dar aşa zisa strategie pentru micii întreprinzători, dezvăluie de fapt o sumă de măsuri luate disparat, de mai multe guverne, fără legătura intrinsecă între ele.

Modificările pe care le are în vedere acum MF cu privire la impozitul pe venitul microîntreprinderilor se pot califica în categoria celor de normalizare a impozitării microîntreprinderilor.

 

Citeşte mai mult pe Hotnews.ro