Pentru ca identificarea să fie posibilă, trebuie, în prealabil, ca utilizatorii să se pre-înregistreze la Uniqul. Astfel se corelează informațiile personale cu cele ale unui card de credit emis de Uniqul, prin care se pre-autorizează plata.
„Sistemul este încă în stadiul dezvoltării timpurii”, potrivit NoCash.ro, care citează Finextra.com. Comercianții cu amănuntul nu au fost încă abordaţi cu un model demo, potrivit lui Oscar Tuutti, şeful Uniqul, citat de Finextra.
În prezent, tehnologia are o rată de recunoaștere de 96%, ceea ce înseamnă că restul de 4% dintre potenţialii clienţi ar trebui să introducă PIN-ul pentru a finaliza tranzacția. Tuutti susține că rata de succes ar trebui să atingă 99,6% la toamnă.
Uniqul va percepe utilizatorilor o taxă lunară, care va varia în funcție de zona în care doresc să-l folosească. Pentru 99 de eurocenţi, abonaţii vor putea să utilizeze sistemul de la comercianții cu amănuntul plasaţi pe o rază de 1 – 2 km. Pentru 1,99 euro / lună, pot folosi sistemul la nivelul unui oraş, iar pentru 6,99 euro – la nivel mondial.
„Imaginaţi-vă la un chioșc, luaţi un ziar de la casier, clic pe OK pe o tabletă Uniqul și mergeţi mai departe. Imaginați-vă că nu mai aveţi de ce să vă faceţi griji unde vă lăsaţi portofelul, dacă mergeţi să înotaţi. Imaginați-vă o nouă formă de plăți”, se spune în comunicatul companiei.
„Am scris și îmbunătățit programul nostru, astfel încât să funcţioneze cât ai clipi din ochi. Am dezvoltat o interfață prietenoasă și un sistem ușor de utilizat. Toate acestea pentru un utilizator care trebuie să se priceapă doar să dea click pe OK -ul tabletei noastre. În spate sunt algoritmii noştri sunt de prelucrare a datelor biometrice pentru a vă găsi contul în baza noastră de date, pe măsură ce clientul se apropie de casier. Întreaga tranzacție se va face în mai puțin de 5 secunde, timpul care vă ia ca să vă scoateţi portofelul”, mai spune compania.
Soluția de plată a companiei este încă în dezvoltare, și va fi în curând desfășurată în zona Helsinki, potrivit comunicatului de presa.
Un clip video demo poate fi vizionat aici
Jumătate din cumpărători ar prefera variante de plată biometrice. Piața mondială de recunoaștere facială este estimat să crească de la 1,92 miliarde de dolari în 2013, la 6,5 miliarde dolari în 2018.