„Crizele globale precum cea provocată de pandemia de COVID-19 sunt momente în care cu toții trebuie să ne reorganizăm modelul de afaceri și poziționarea produselor noastre pe piață, în funcție de situația economică a industriilor cu care lucrăm. În perioadele cu volatilitate ridicată pe piață, companiile sunt mai expuse riscurilor, pe care nu le pot controla fără a avea acoperire. Noi, Ebury, ne vom concentra pe aceeași strategie, de a sprijini companiile să economisească în ceea ce privește comisioanele și a le proteja de riscuri valutare, prin planurile noastre de hedging”, declară Johan Gabriels, Managing Director Ebury România și Bulgaria.
Pentru a răspunde dificultăților cu care companiile se confruntă în această perioadă, ca urmare a întreruperii lanțurilor de aprovizionare și distribuție, fintech-ul a lansat serviciul de client matching. Prin intermediul acestuia, Ebury poate pune în contact clienți și furnizori de pe întreg globul, în funcție de nevoile individuale, astfel încât să genereze noi oportunități de afaceri pentru ambele părți.
Ebury are 25 de birouri în întreaga lume și peste 44.000 IMM-uri și clienți corporativi. Numai anul trecut, Ebury a adăugat peste 12.000 de clienți internaționali și intenționează să își mențină trendul de creștere în anii următori. În România, compania are o echipă formată din 25 de consultanți forex, care lucrează cu 800 de corporații și IMM-uri.
Compania și-a continuat activitatea în contextul pandemiei de coronavirus și are un bilanț echilibrat, bazându-se pe o rezervă de lichiditate solidă și pe niveluri de numerar și de capital foarte bune. Cei peste 1000 de angajați au avut posibilitatea de a-și desfășura activitatea imediat de la domiciliu, datorită sistemul iCloud implementat la nivelul companiei.
Conform estimărilor Ebury, dintre cele circa 12.300 de companii din România cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, care tranzacționează un volum semnificativ de plăți internaționale, aproximativ 28% lucrează deja cu un fintech. În plus, compania estimează că aproximativ 66% dintre acestea iau în considerare încheierea, în decurs de un an, a unui parteneriat cu un furnizor de servicii financiare de tip fintech, în paralel cu serviciile bancare tradiționale.