Firea a schimbat programul locuinţelor de serviciu pentru medici. Şi personalul auxiliar va primi apartamente

Primăria Capitalei are pentru acest an un buget de 15 milioane de euro pentru achiziţia de locuinţe pentru medicii şi asistentele care lucrează în cele 19 spitale aflate în administrare. În plus, nu doar personalul medical va primi locuinţă de serviciu, ci şi cel auxiliar. Asta după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat modificarea programului în şedinţa din 14 iunie. 
Andrada Ghira - Dum, 17 iun. 2018, 06:40
Firea a schimbat programul locuinţelor de serviciu pentru medici. Şi personalul auxiliar va primi apartamente

Nu doar medicii şi asistentele care lucrează în spitalele administrate de Primăria Bucureşti vor primi locuinţe de serviciu, ci şi personalul auxiliar. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat joi, 14 iunie, includerea şi acestei categorii în programul demarat de primarul Gabriela Firea, menit a-i menţine pe medici în ţără. 

„În urma iniţiativei dvs. de a oferi locuinţe de serviciu cadrelor medicale, am primit solicitări de la spitale, în sensul că au fost solicitari şi de la medici şi de la asistente, dar şi de la personalul auxiliar. Spitalul funcţionează datorită echipelor. Avem exemplul recent al disensiunilor create de legea salariilor. Nu cred că ne dorim să avem o atitudine discriminatorie faţă de membri unei echipe, mai ales daca acesta este spitalul. (…) În acest moment avem alte solicitări, care vor fi analizate de comisia de repartizare a locuinţelor de serviciu. Doresc numai să vă rog să aveţi în vedere că de aceste decizii depinde foarte mult armonia care este în spitale”, a declarat Turkes Ablachim, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) înaintea votului Consilierilor. Proeictul a fost aprobat cu 42 de voturi pentru, opt abţineri şi un vot împotrivă. 

În aceeaşi zi, Primăria Bucureşti publica anunţul şi caietul de sarcini pentru achiziţia a 100 de locuinţe, în primă fază, dintr-un total de 600. 

Astfel, PMB cumpără prin selecţie de ofertă, plic sigilat, 10 garsoniere, 70 de apartamente cu două camere şi 20 de apartamente cu trei camere. „Orice participant poate depune oferta pentru un număr mai mare de unităţi locative, dar nu mai putţn de 10 unităti locative situate în acelaşi imobil”, se arată în anunţul licitaţiei. 

Data limită de transmitere a ofertelor este 25 iunie, ora 15, iar pe 26 iunie plicurile vor fi deschise. Data limită de evaluare a ofertelor este 16 iulie, iar pe 17 iulie va fi publicată lista ofertanţilor acceptaţi. Pe 19 iulie se va trece la negociere. 

„Adjudecarea se va face în favoarea ofertantului a cărui ofertă corespunde cu cerinţele autorităţii contractante, respectiv, cel mai scazut preţ pe unitate locativă de 1, 2 sau 3 camere”, se arată în caietul de sarcini. 

De la ce spital au venit cele mai multe cereri 

„Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăseacă ţara”, se arată în expunerea de motive. Primăria vrea să cumpere garsoniere şi apartamente cu două şi cu trei camere.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a transmis Primăriei pe 20 februarie 2018, lista cu necesarul de locuinţe pentru angajaţii spitalelor: 406 apartamente şi 94 de garsoniere.

Pe 2 martie, primarul Firea anunţa intenţia de a cumpăra de pe piaţa liberă 500 de locuinţe pentru medici şi asistente.

Cele mai multe solicitări pentru locuinţe vin din partea angajaţilor de la Spitalul Colţea: 127 în total. S-au solicitat 17 garsoniere, 60 de apartamente cu două camere şi 50 de apartamente cu trei camere.

De la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino se solicită 73 de locuinţe pentru infirmiere, registratori medicali şi îngrijitoare.

65 de angajaţi ai Spitalului Clinic Sf. Maria solicită locuinţe, iar personalul de la Spitalul Obregia solicită 31 de apartamente şi 21 de garsoniere.

Te-ar mai putea interesa și
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect direct al taxelor introduse din 2023
Fondul Sănătăţii are deficit de peste un miliard de euro. 90% din banii colectaţi la Fond provin de la asiguraţi, efect ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a încheiat primele zece luni ale acestui an cu deficit de......
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook a restricționat mass-media din Palestina să-și informeze cititorii prin intermediul rețelei sociale
Facebook, deţinută de compania americană Meta, a restricţionat capacitatea mass-media care operează în teritoriile ...
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a alocat 160 de milioane de lei pentru exproprierile necesare construcției podului peste Prut de la Ungheni
Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, declanşarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, ...
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Primul caz de gripă aviară la oameni a fost identificat în SUA
Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat miercuri că un pacient a fost spitalizat din cauza ...