Firea: Bucureşti este pregătit din toate punctele de vedere pentru a-i primi cu braţele deschise pe angajaţii Agenţiei Europene pentru Medicament
„Nu este un secret că Bucureşti este un oraş în plină dezvoltare, dinamic, tânăr, care se redescoperă în fiecare zi. Pentru orice angajat al Agenţiei sunt importante condiţiile şi, ca mamă, soţie, subliniez şi confortul familiei. Bucureşti este prietenos cu familiile”, a declarat primarul Capitalei, adăugând că există o colaborare foarte bună între instituţiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, astfel că pot asigura ordinea şi siguranţa, scrie News.ro.
Edilul a continuat cu ceea ce consideră argumente solide pentru aprobarea dosarului candidaturii, spunând că în Bucureşti sunt peste 20 de spitale, alte zeci de clinici, „toate cu medici extraordinari care primesc oferte de a pleca în străinătate, tocmai că sunt foarte bine pregătiţi”.
„În domeniul cultural, cred că avem excelenţă, pentru că avem Teatrul Naţional, peste 20 de teatre, Ateneul Român, iar pentru perioadele de weekend, Centrul Vechi este deosebit de apreciat de cetăţeni”, a mai spus Firea.
De asemenea, în ceea ce priveşte infrastructura, primarul Capitalei a spus că cel mai mare buget al primăriei este alocat pentru dezvoltarea infrastructurii, municipalitatea având în stadii avansate construcţia de pasaje, pasarele, extinderi şi supralărgiri de artere.
„Bucureşti este pregătit din toate punctele de vedere pentru a-i primi cu braţele deschise pe angajaţii Agenţiei Europene pentru Medicamente şi pe familiile acestora”, a conchis primarul.
La evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe la centrul Infoeuropa a participat şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a subliniat că „România merită”.
„Fiecare dintre cei prezenţi îşi are contribuţia lui şi în spatele lor există o echiepa care a lucrat din greu la acest dosar competitiv, care reprezintă România şi care aduce şanse de a găzdui Agenţia. Cred că România merită, pentru că avem experienţă în acest domeniu. România a oferit medicamente de calitate pacienţilor ei. Dispunem de o forţă de muncă bine calificată în cadrul universităţilor şi facultăţilor de medicină. Ne dorim ca Agenţia Europeană pentru Medicamente să îşi găsească locul rin România”, a declarat Bodog.
Agenţia Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari şi importante agenţii europene, îşi are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecţia şi promovarea sănătăţii publice, prin intermediul evaluării şi supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.
Comisia Europeană va examina proiectele şi va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia ar urma să fie formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenţiei Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorităţii Bancare Europene.
”România deţine o expertiză consistentă în domeniul medical, aflându-se în partea superioară în ceea ce priveşte numărul de absolvenţi de şcoală medicală, iar, începând din 2007, 14.000 de români specializaţi în medicină şi farmacie lucrează în ţările Uniunii Europene”, a motivat Guvernul candidatura României.