Firea: Dacă CGMB va aprecia că valoarea ELCEN e prea mare, nu va fi cazul să cumpărăm pachetul de acţiuni
‘Analizăm şi aşteptăm un răspuns şi din partea ELCEN, cu privire la evaluarea pe care doresc să o facă în vederea tranzacţionării pachetului majoritar de acţiuni. Ştiţi foarte bine că noi am dat un vot din partea Consiliului general, pentru a achiziţiona la valoarea nominală. S-a modificat această ordonanţă şi s-a transmis public, s-a votat: la valoarea de evaluare. Cum am afirmat şi în public şi – sigur m-aţi urmărit – dacă valoarea de evaluare o vom considera prea mare şi vom veni aici în faţa dumneavoastră şi vom analiza, nu va mai fi cazul să cumpărăm un pachet de acţiuni la un preţ foarte mare, pe care noi îl considerăm nejustificat. Şi repet: avem planul B pregătit, prin Compania Energetica, cu aceste centre şi staţii de cogenerare şi CET-urile pe care le putem cumpăra. Ştiţi foarte bine că ne preocupă aceste domenii, pentru că afectează un număr foarte mare din populaţia Bucureştiului’, a declarat primarul general.
Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, pe 30 iunie, proiectul de hotărâre în baza căruia Municipiul Bucureşti ar putea achiziţiona pachetul de acţiuni la Electrocentrale Bucureşti SA deţinut de Ministerul Energiei şi Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA.
‘Se aprobă de principiu achiziţionarea la valoarea nominală de către Municipiul Bucureşti a pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Energiei/Ministerul Economiei şi Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz SA la Electrocentrale Bucureşti SA. Se mandatează primarul general al Municipiului Bucureşti prin direcţiile din cadrul aparatului de specialitate pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărâri’, prevede proiectul.
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 17 octombrie, OUG 61/2017 care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei.
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 61/2017 pentru aprobarea unor măsuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de acţiuni deţinute de către statul român la societăţile producătoare de agent termic la unităţile administraţiei publice locale în vederea înfiinţării şi organizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a fost adoptată cu 218 voturi ‘pentru’, 44 ‘împotrivă’ şi trei abţineri.