Firea: La finalul lui iulie vom reuşi să inaugurăm Pasajul Piaţa Sudului

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat vineri că Pasajul Piaţa Sudului va fi inaugurat la sfârşitul lunii iulie.
Economica.net - vin, 23 iun. 2017, 10:27
Firea: La finalul lui iulie vom reuşi să inaugurăm Pasajul Piaţa Sudului

‘Am reuşit să deblocăm lucrările, să se lucreze într-un ritm susţinut, la finalul lunii iulie vom reuşi să inaugurăm Pasajul Piaţa Sudului. Acum a fost deschisă circulaţia prin pasaj pe un singur sens’, a spus Firea, cu prilejul prezentării bilanţului primului an de mandat, făcând referire la proiectele în curs de finalizare.

Conform Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), s-a agreat ca termenul de finalizare să fie data de 28 iulie.

Firea a menţionat că s-a reuşit împărţirea proiectului Pod Ciurel-Străpungere A1 în mai multe tronsoane, care să permită avansarea lucrărilor.

Podul peste Dâmboviţa cu toate bretelele adiacente va fi finalizat, conform graficului, în martie 2018.

În ceea ce priveşte Spitalul Foişor, în acest an au fost reactualizaţi indicatorii tehnico-economici, a fost angajat un alt consultant şi s-a format un grup de lucru care a rezolvat toate conflictele.

‘În acest moment se lucrează la finisaje la corpul C+D, urmând ca în 60 de zile să fie finalizat, după care vor începe lucrările la Corpul A şi parcarea subterană. Termen de finalizare – aprilie 2018’, informează PMB.

Referitor la Spitalul ‘Victor Gomoiu’, termenul de finalizare anunţat este martie 2018.

‘În actualul mandat s-au deblocat lucrările, există consultant din nou în proiect, plăţile au fost efectuate doar pe real executat, comandându-se în acest sens şi o expertiză tehnico-economică extrajudiciară care a clarificat situaţia. Termen de finalizare, inclusiv dotările necesare, martie 2018’, precizează PMB.

Pe parcursul execuţiei lucrărilor la Teatrul ‘Ion Creangă’ a apărut necesitatea unor lucrări suplimentare la structura de rezistenţă, care excedau contractul încheiat, ceea ce a dus la sistarea lucrărilor începând cu 29 iulie 2016.

‘În momentul de faţă a fost găsită o soluţie care a permis reluarea lucrărilor. Termen de execuţie – 17 luni’, relevă sursa citată.

În ceea ce priveşte Amenajare lacuri Floreasca – Tei, a fost constituit un grup de lucru care făcut inventarul lucrărilor executate până în prezent, s-a obţinut o nouă autorizaţie de construcţie, iar lucrările au fost reluate, termenul de finalizare fiind 31 decembrie 2017.

Firea a menţionat că, în ceea ce priveşte refacerea şi modernizarea Patinoarului Flamaropol, termenul de finalizare e sfârşitul anului 2018.

‘O întreagă epopee şi la acest obiectiv de investiţii. Foarte multe blocaje, le-am depăşit, în ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. La această dată s-a executat 15% din total contract’, a spus edilul general.

PMB precizează că anul acesta se reia, practic de la zero, proiectul supralărgirii arterei Prelungirea Ghencea, prin întocmirea studiului de fezabilitate.

Pentru a se asigura locuitorilor din zonă condiţii minimale de tranzit, Administraţia Străzilor a executat o serie de lucrări cu caracter provizoriu: reparaţii carosabil pe o suprafaţă de 12.679 mp, între intersecţia cu str. Braşov şi limita administrativă; amenajare trotuare pe o lungime de 2.855 m (de la intersecţia cu str. Oltului până la intersecţia cu str. Magnoliei), pe o suprafaţă de aproximativ 4.089 mp; s-au executat opt alveole pentru fluidizarea traficului în zona staţiilor RATB; s-a realizat semnalizarea rutieră orizontală şi verticală, acolo unde lipsea sau era deteriorată.

Proiectul Glina a fost reluat după o suspendare de peste un an, PMB demarând lucrările de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare.

Pe 19 iunie, PMB a semnat contractul de lucrări ‘Extinderea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate şi construcţia incineratorului de nămol’, cel de-al treilea contract de lucrări în cadrul proiectului ‘Glina – Etapa II’. Valoarea contractului este de 505.965.000 lei, fără TVA.

Obiectivele principale ale contractului vizează: asigurarea epurării avansate pentru întreg debitul de ape uzate provenite din Bucureşti, incinerarea nămolului rezultat din procesul de epurare a apelor uzate.

Ordinul de începere a lucrărilor urmează a fi emis în perioada imediat următoare.

Durata de implementare a acestui contract este de 40 de luni: 28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni perioada de notificare a defectelor.

După doi ani, a fost deblocat Programul de dezinsecţie al Bucureştiului, a adăugat PMB.

Te-ar mai putea interesa și
Conflict diplomatic între Polonia şi Ungaria, la inaugurarea oficială a preşedinţiei poloneze a UE
Conflict diplomatic între Polonia şi Ungaria, la inaugurarea oficială a preşedinţiei poloneze a UE
Autorităţile poloneze au refuzat să-l invite pe ambasadorul Ungariei la gala de inaugurare oficială a preşedinţiei poloneze a Consiliului Uniunii Europene, după decizia Budapestei de a acorda......
UE ar trebui să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru un MWh – Ministrul Energiei din Italia
UE ar trebui să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru un MWh – Ministrul Energiei din Italia
Uniunea Europeană ar trebui să prelungească măsură de urgenţă vizând plafonarea preţului gazelor naturale şi să ...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 3,96%, până la 62,135 miliarde euro, în 2024
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 3,96%, până la 62,135 miliarde euro, în 2024
Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României totalizau 62,135 miliarde de euro la finele lunii decembrie 2024, în ...
Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de 5,77 miliarde de lei de la bănci, în ianuarie 2025
Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de 5,77 miliarde de lei de la bănci, în ianuarie 2025
Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2025, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5,2 ...