‘Aşa cum ştiţi, licitaţiile – în special în mediul public – sunt contestate, durează ani de zile până la finalizarea unei astfel de proceduri. Acum câteva zile s-a încheiat, în sfârşit – din păcate, a trecut vara – procedura de achiziţie, dar este măcar bine şi util să se acţioneze în sensul deratizării, pe raza Municipiului Bucureşti, cu această societate care a câştigat licitaţia şi care va începe să acţioneze în cel mai scurt timp. Cu siguranţă, intenţiile noastre au fost de fiecare dată bune, dar nu noi suntem cei care am stabilit – nici din punct de vedere legislativ, şi nici al regulilor – care sunt procedurile pentru încheierea unui contract în sistemul public’, a explicat Firea în cadrul comandamentului pentru pregătirea noului an şcolar, convocat la sediul Primăriei Generale.
Pe de altă parte, primarul general a subliniat că în primăvara anului viitor va putea să îşi înceapă activitatea şi Compania Municipală Eco Igienizare.
‘Am considerat – la fel ca alte mari capitale europene – că este momentul să oferim aceste servicii către populaţie la un preţ decent şi am înfiinţat Compania Municipală de Eco Igienizare. Din primăvara anului viitor, ea va putea să funcţioneze. Dar până atunci, tocmai pentru că am observat că acţiunea limitată – să spunem – din cauza resurselor bugetare din partea ADP-urilor de sectoare, a Centrului de Protecţia Plantelor şi a asociaţiilor de proprietari nu a fost suficientă, acum câteva zile am semnat finalizarea procedurii de achiziţie cu societatea care a câştigat licitaţia de deratizare, în vederea deratizării şi dezinsecţiei, urmând ca în câtva zile să semnăm şi contractul cu această companie’, a precizat ea.
Primarul a adăugat că, în anii anteriori, contractul pentru deratizare şi dezinsecţie aducea firmei beneficiare milioane de euro anual, fiind considerat defavorabil Primăriei.
‘Am urmărit şi eu întreaga dezbatere publică ce s-a purtat în această vară, legată de dezinsecţie şi deratizare. Nu cred că putem să facem culpabile actualele persoane care manageriază activitatea de la Primăria Capitalei sau de la primăriile de sector. Am primit spre moştenire o situaţie dificilă, delicată: un contract despre care cei mai mulţi reprezentanţi ai presei au considerat că nu este în favoarea Primăriei, şi nici în favoarea bucureştenilor. Milioane de euro aruncate – pot să spun – anual în scopul dezinsecţiei şi deratizării’, a adăugat edilul.