Consorțiul pentru acest proiect cuprinde Ciga Energy Epic S.A. în calitate de partener principal, alături de RomCapital Invest S.A., SS&A Power Consultancy AG, SS&A Power Consultancy doo și Compania de Consultanță în Energie și Mediu S.A. în calitate de subcontractant.
“Proiectul se va desfășura în trei etape distincte. Faza I se concentrează pe activitățile pregătitoare, inclusiv analiza și optimizarea studiului de fezabilitate, precum și pe pregătirea documentelor de achiziție pentru selectarea contractorului EPC. Faza II va implica servicii de implementare, cum ar fi analiza și aprobarea documentației tehnice, pregătirea Manualului de supervizare și furnizarea de servicii de supervizare și de gestionare a proiectului. Faza III va acoperi serviciile din faza de garanție, inclusiv asistența în timpul perioadei de garanție a centralei electrice pe gaze naturale”, arată comunicatul de presă.
“Această colaborare semnifică un salt semnificativ în infrastructura energetică a României, subliniind angajamentul nostru ferm de a consolida fiabilitatea aprovizionării cu energie electrică a țării”, mai arată comunicatul.
RCI Holding, un conglomerat de 17 companii fondat în anul 2000 și cu sediul în București, este un jucător important pe piețele de inginerie, tehnologie, finanțe și energie. Cu peste 250 de angajați permanenți și 500 de colaboratori, holdingul operează prin intermediul filialelor din Atena, Grecia, și Chișinău, Republica Moldova. Implicat activ în diverse proiecte în România, Grecia, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și Republica Moldova, RCI Holding are o cifră de afaceri anuală de 55 de milioane de euro și, potrivit propriei descrieri, a livrat cu succes peste 2.500 de proiecte implementate, gestionând o valoare a investițiilor de peste 16 miliarde de euro.
Proiectul care va beneficia de asistenșa companiilor de mai sus se numește “Capacități noi de producere energie electrică și termică pe gaze naturale în cogenerare de înaltă eficienta de 295 MW pentru Societatea Electrocentrale Craiova SA”. Are o valoare estimată de 1,25 miliarde de lei, fără TVA, dintre care 825 de milioane de lei finanțare nerambursabilă prin PNRR, iar contractul de finanțare a fost semnat vara trecută. Noua unitate va înlocui actualele capacități energetice existente din Craiova, care funcționează pe cărbune.
Electrocentrale Craiova este comtroală de Ministerul Energei și a lansat licitația pentru acest contract în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în octombrie anul trecut. Potrivit datelor din sistem, contractul câștigat de firmele din grupul RomCapital Invest are o valoare de 13,2 milioane de lei și se întinde pe 60 de luni.