Majoritatea firmelor care au cele mai prospere afaceri din judeţele în care sunt înregistrate sunt controlate de investitori străini: 34 de societăţi din 42 (luând în calcul şi Capitala), reiese dintr-o analiză făcută de Economica pe baza datelor pe care ONRC ni le-a comunicat.
Cele opt judeţe în care românii fac cei mai mulţi bani sunt: Bacău – Dedeman, Harghita – Romaqua Group, Sibiu – Romgaz, Vâlcea – Oltchim, Mehedinţi – Combinatul de Celuloză şi Hârtie SA, Complexul Energetic Oltenia – Gorj, Vrancea – Vrancart, unul dintre cei mai mari producători de hârtie igienică, carton ondulat şi ambalaje din carton din România, Plantagro Com SRL, liderul afacerilor din Vaslui, rezultă din datele comunicate pentru Economica de ONRC.
Industria auto domină clasamentul
În nouă judeţe, firmele care au cele mai bănoase afaceri activează în industria auto: Daimler, lider în Alba, Takata – în Arad, Dacia, lider în Argeş, Leoni – lider în Bistriţa Năsăud, Autoliv, în Braşov, Bordnetze – lider în Caraş Severin, Ford – în Dolj, Sews – lider în Hunedoara, Delphi, la Iaşi, TRW Airbag Systems – în Neamţ, potrivit analizei Economica. La acestea se adaugă şi retailerul de piese auto Autonet Import SRL care conduce economia judeţului Satu Mare, conform datelor obţinute de Economica de la ONRC. Toate aceste afaceri sunt controlate de investitori străini, mai arată analiza Economica.
Grupul norvegian Vard, unul dintre cei mai mari constructori de nave din lume, domină afacerile judeţelor Tulcea şi Brăila, unde are şantiere navale, reiese din analiza făcută de Economica.
Majoritatea firmelor care domină economia judeţelor în care sunt înregistrate au rulat afaceri de peste 1 miliard de lei, mai arată datele obţinute de Economica.
Economica vă spune, în continuare, care sunt liderii afacerilor din fiecare judeţ al ţării noastre, potrivit informaţiilor pe care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) ni le-a comunicat.
Nemţii de la Daimler au cea mai bănoasă afacere din judeţul Alba pentru al doilea an consecutiv, arată o statistică Economica.
Star Assembly SRL, subsidiara din ţara noastră a companiei germane Daimler AG, are cea mai mare cifră de afaceri realizată în judeţul Alba şi în 2017, şi în 2018, arată o analiză Economica realizată pe baza datelor pe care ONRC ni le-a comunicat.
Star Assembly SRL, care produce şi asamblează cutii de viteză pentru autoturismele de lux Mercedes Benz, a rulat afaceri nete de 7,22 de miliarde de lei în 2018, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul din 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica.
Firma a făcut profit net de 264,26 de milioane de lei în 2018, cu peste 7% mai mare decât în 2017, potrivit datelor de pe mfinante.ro, analizate de Economica.
În medie, sub 1.900 de oameni au lucrat, în 2018, la subsidiara locală a companiei germane Daimler, în creştere timidă faţă de nivelul anului 2017.
Japonezii de la Takata fac cei mai mulţi bani din judeţul Arad în ultimii doi ani, potrivit analizelor anuale făcute de Economica.
Takata Romania SRL care operează fabrica de componente auto din Arad a companiei japoneze Takata Corporation este liderul afacerilor din acest judeţ şi în 2018, arată statisticile Economica, realizate pe baza datelor pe care le-am primit de la ONRC.
Takata Romania SRL a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 2,62 de miliarde de lei, cu 4,5% mai mici decât în 2017. Firma a realizat profit net de 49,47 de milioane de lei în 2018, cu aproape 3% mai mare decât în 2017, reiese din bilanţurile comparate de Economica.
Francezii de la Renault au cea mai bănoasă afacere din Argeş şi în 2018.
Automobile Dacia SA, cel mai mare producător român de automobile din ţara noastră, parte a grupului Renault, are cele mai mari afaceri din Argeş în ultimii doi ani fiscali, potrivit informaţiilor comunicate de ONRC pentru Economica.
Automobile Dacia SA care operează Uzina Dacia de la Mioveni a avut afaceri nete de 24,72 de miliarde de lei în 2018, cu 6,84% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica. Compania a încheiat anul 2018 cu profit net de 752,39 de milioane de lei, cu aproape 40% mai mare decât în 2017.
Fraţii Pavăl fac cei mai mulţi bani din Bacău pentru al doilea an consecutiv.
Liderul economiei judeţului Bacău este Dedeman, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din România, deţinut de fraţii Pavăl, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Dedeman a încheiat anul fiscal 2018 cu afaceri nete de 7,22 de miliarde de lei, cu peste 14% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica. Compania a avut profit net de peste 1 miliard de lei, cu aproape 14% mai mare decât în 2017.
Dedeman depăşeşte pragul de 10.000 de salariaţi, în medie, în 2018, după patru ani ani consecutivi de creşteri ale valorilor acestui indicator, arată datele comparate de Economica.
Canadienii de la Celestica fac cei mai mulţi bani din Bihor.
Cea mai prosperă firmă din judeţul Bihor în 2018 şi în 2017 este firma Celestica (Romania) SRL, subsidiara locală a producătorului canadian de componente pentru echipamente electronice, arată datele pe care Economica le-a primit de la ONRC.
Celestica (Romania) SRL a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 1,39 de miliarde de lei, cu peste 21% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica. Firma revine pe pierdere în 2018, după doi ani consecutivi în care a făcut profit, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.
Celestica (Romania) SRL a avut, în medie, în 2018, aproape 1.700 de angajaţi pe statele de plată la fabrica din Borş, cu peste 400 de oameni în plus faţă de nivelul anului 2017.
O firmă a grupului german Leoni este cel mai mare jucător din economia judeţului Bistriţa-Năsăud, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Leoni Wiring Systems Ro SRL operează fabrica din Bistriţa a grupului Leoni, care are un punct de lucru la Luduş, precum şi Shared Service Center-ul din Cluj al grupului, au spus pentru Economica oficialii companiei.
Leoni depăşeşte liderul din 2017 al economiei din Bistriţa Năsăud – producătorul român de baterii Rombat, potrivit datelor pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Leoni Wiring Systems Ro SRL a avut afaceri nete de 1,47 de miliarde de lei în 2018, cu circa 10,6% mai mici decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, pe care Economica le-a comparat. Firma a făcut profit net de 28,15 milioane de lei în 2018, cu 11% mai mare decât în 2017, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.
Grupul german Leoni a intrat pe piaţa românească în anul 2000 prin deschiderea primei sale fabrici – Wiring Systems Division, la Arad. Au urmat fabrica din Bistriţa, deschisă în 2002, şi cea de lângă Piteşti, deschisă în anul 2005. Ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost înființat primul Shared Service Center Leoni, în Cluj-Napoca. Cu peste 17.000 de angajaţi, grupul Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Leoni produce în ţara noastră sisteme de cablare pentru industria auto.
De doi ani încoace, francezul Gerard Losson controlează cea mai prosperă afaceră din Botoşani.
Cel mai mare jucător din economia judeţului Botoşani este producătorul de costume bărbăteşti Formens, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Formens SRL a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 345,67 de milioane de lei, cu peste 7% mai mare decât în 2017, arată datele pe care ONRC le-a transmis pentru Economica. Producătorul de costume a realizat profit net de 31,29 de milioane de lei în 2018, cu peste 45% mai mare decât în 2017, potrivit bilanţurilor depuse la Finanţe, comparate de Economica.
Acţionarul majoritar al producătorului de costume este o firmă din Franţa – SC ICGL SARL din Franţa, reprezentată prin Gerard Losson.
În medie, peste 1.000 de oameni au lucrat, în 2018, pentru firma din Botoşani, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul anului 2017.
Grupul norvegian Vard, controlat de italienii de la Fincantieri, are cea mai prosperă afacere din Brăila, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Şantierul naval de la Brăila devansează liderul din 2017 al afacerilor din Brăila – Agricost SA, unul dintre cei mai mari producători agricoli din România, controlat de Alteţa Sa, Şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan.
Vard Brăila SA, deţinută de gigantul Vard din Norvegia, a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 464,25 de milioane de lei, de peste trei ori mai mari decât în 2017, potrivit bilanţurilor depuse la Finanţe, comparate de Economica.
Şantierul naval de la Brăila a realizat profit net de 37,38 de milioane de lei în 2018, cu 34% mai mare decât în 2017, arată datele de pe mfinante.ro, pe care Economica le-a studiat.
În medie, circa 1.800 de oameni s-au aflat în 2018 pe statele de plată ale şantierului naval de la Brăila, cu aproape 200 în plus faţă de nivelul anului 2017.
Suedezii de la Autoliv conduc economia Braşovului.
Autoliv Romania SRL e cel mai mare jucător din economia judeţului Braşov pentru al doilea an consecutiv, potrivit datelor pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv Romania, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv, a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 4 miliarde de lei, cu 2% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile de la Finanţe, comparate de Economica. Firma a realizat profit net de 160,27 de milioane de lei în 2018, cu peste 41% mai mare decât în 2017, potrivit bilanţurilor studiate de Economica.
Austriecii de la OMV controlează cea mai prosperă afacere din Bucureşti.
Cel mai mare jucător din economia Capitalei este OMV Petrom Marketing SRL care administrează reţeaua de benzinării OMV, arată datele ONRC comunicate pentru Economica.
Societatea, parte a grupului OMV Petrom, a rulat afaceri nete de 17,87 de miliarde de lei, cu 18,6% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse de firmă la Finanţe, comparate de Economica. Firma a realizat profit net de 419 milioane de lei, cu aproape 31% mai mare decât în 2017. Firma a avut, în medie, 219 salariaţi în 2018, cu doar nouă în plus faţă de numărul din 2017.
Americanii de la Bunge controlează cea mai prosperă afacere din Buzău.
Bunge Romania SRL are cea mai prosperă afacere din Buzău în ultimii doi ani fiscali, a transmis ONRC pentru Economica. Firma, care este subsidiara locală a grupului american Bunge Limited, este unul dintre cei mai mari producători de ulei comestibil de pe piaţa românească.
Bunge Romania este producătorul mărcilor de ulei Floriol şi Unisol.
Bunge Romania SRL a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 1,96 de miliarde de lei, cu 14% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Din 2013 încoace, firma merge în pierdere care în 2018 ajunge la 97 de milioane de lei net, potrivit bilanţurilor pe care Economica le-a comparat.
Producătorul de ulei a lucrat, în 2018, în medie, cu 338 de oameni, în creştere timidă faţă de anul 2017.
Omul de afaceri libanez El Khalil are cel bănos business din Călăraşi.
Firma Agro-Chirnogi SA domină afacerile din Călăraşi în 2018 şi în 2017, arată datele pe care Economica le-a primit de la ONRC.
Producătorul agricol, deţinut de omul de afaceri libanez El Khalil, a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 697,78 de milioane de lei, cu peste 20% mai mici decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Firma a avut profit net de 7,84 de milioane de lei în 2018, cu 65% mai mare decât în 2017.
În medie, 504 oameni au lucrat la producătorul agricol din Călăraşi în 2018, în scădere faţă de numărul din 2017.
Japonezii de la Sumitomo Electric Industries controlează cea mai bănoasă afacere din Caraş-Severin.
Producătorul de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule Bordnetze SRL este liderul afacerilor din Caraş-Severin în 2018 şi în 2017, arată datele trimise pentru Economica de ONRC.
Bordnetze a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 945,48 de milioane de lei, cu 21% mai mari decât în 2017. Firma ajunge din nou pe pierdere, în valoare netă de 58,38 de milioane de lei în 2018, după ce în 2017 revenise pe profit, arată bilanţurile de la Finanţe, comparate de Economica. În anii 2016 şi 2015 firma a mers în pierdere, arată bilanţurile studiate de Economica.
Sumitomo Electric Bordnetze face parte din grupul japonez Sumitomo Electric Industries.
Grupul petrolier ungar MOL controlează cea mai bănoasă afacere din judeţul Cluj.
Liderul afacerilor din Cluj din ultimii doi ani fiscali este firma Mol Romania Petroleum Products SRL, arată datele primite de Economica de la ONRC.
Firma Mol Romania Petroleum Products SRL, o subsidiară a MOL Group, prin care este operat lanţul de benzinării MOL, a avut în 2018 afaceri nete de 6,72 de miliarde de lei în 2018, cu circa 23% mai mari decât în 2017. Firma a avut profit net de 254,51 de milioane de lei în 2018, cu circa 39% mai mare decât în 2017, potrivit bilanţurilor comparate de Economica. Firma a avut, în medie, 246 de angajaţi în 2018, în creştere modestă faţă de nivelul din 2017.
Rompetrol Rafinare SA, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas care administrează rafinăria Petromidia, liderul afacerilor din Constanţa pentru doi ani consecutivi.
Compania care administrează rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de procesare a petrolului din ţara noastră, a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 14,11 miliarde de lei, cu peste 26% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
Rompetrol Rafinare a revenit pe pierdere în 2018, de peste 230 de milioane de lei, după trei ani consecutivi în care a realizat profit, potrivit bilanţurilor studiate de Economica.
Compania a avut, în medie, sub 1.200 de salariaţi în anul 2018, în creştere timidă faţă de 2017.
Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International şi statul român prin Ministerul Energiei.
Grecii de la Olympus au făcut cei mai mulţi bani din judeţul Covasna în ultimii doi ani fiscali.
Fabrica de Lapte Braşov SA, subsidiara din România a grupului elen Olympus şi producătorul lactatelor Olympus, este liderul afacerilor din Covasna, arată datele comunicate pentru Economica de către ONRC.
Firma a rulat afaceri nete de 468 milioane de lei în 2018, cu circa 8% mai mari decât în 2017.
Fabrica de Lapte Braşov revine pe profit în 2018, de peste 12 milioane de lei net, după doi ani consecutivi în care a mers în pierdere, arată bilanţurile studiate de Economica. 422 de oameni au lucrat în medie, în 2018, la firma din Covasna, în creştere uşoară faţă de numărul din 2017.
Turcii de la Arcelik conduc economia din Dâmboviţa în ultimii doi ani fiscali.
Cea mai prosperă afacere din Dâmboviţa în 2018 şi în 2017 este Arctic SA, cel mai mare producător de electrocasnice din România, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
În 2002, societatea Arctic a fost cumpărată de grupul turcesc Arcelik.
Firma a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 2,32 de miliarde de lei, cu nici 5% mai mari decât în 2017.
Arctic a făcut profit net de 72,72 de milioane de lei în 2018, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul din 2017.
Americanii de la Ford România au cea mai bănoasă afacere din Dolj pentru al doilea an consecutiv.
Ford Romania SA a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 10,55 de miliarde de lei, de cel puţin două ori mai mari decât în 2017, arată bilanţurile depuse la Finanţe, pe care le-am comparat. Compania termină cu profit net de 176,4 milioane de lei în 2018, cu aproape 85% mai mare decât în 2017, potrivit bilanţurilor analizate.
Un om de afaceri indian controlează, prin firma britanică Liberty House Group, ArcelorMittal Galaţi, cea mai prosperă afacere din acest judeţ în ultimii doi ani.
ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din România, este liderul economiei judeţului Galaţi, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
ArcelorMittal Galaţi a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 5,1 miliarde de lei, cu aproape 10% mai mari decât în 2017. Combinatul intră pe profit în 2018, în valoare netă de 189,82 de milioane de lei, după cinci ani în pierdere, arată bilanţurile comparate de Economica.
Combinatul a avut, în medie, în 2018, aproape 5.200 de oameni pe statele de plată, în scădere cu circa 500 de persoane faţă de 2017.
Austriecii de la voestalpine Steel Service Center domină economia judeţului Giurgiu în ultimii doi ani fiscali, potrivit informaţiilor pe care ONRC le-a transmis pentru Economica.
Fabrica de prelucrarea oţelului din Giurgiu a austriecilor de la voestalpine Steel & Service Center Group, operată prin voestalpine Steel Service Center Romania SRL, a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 378,46 de milioane de lei, cu circa 6% mai mari decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Firma a avut profit net de 28,8 milioane de lei în 2018, cu 8,6% mai mic decât în 2017, potrivit datelor de la Finanţe, comparate de Economica.
Complexul Energetic Oltenia, controlat de statul român, cea mai bănoasă afacere din Gorj, în 2018 şi în 2017, arată datele pe care Economica le-a primit de la ONRC.
Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul dintre cei mai mari producători de energie din ţară, a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 2,84 de miliarde de lei, cu 3% mai mici decât în anul 2017, reiese din bilanţurile comparate de Economica. CEO a avut pierdere de 1,13 miliarde de lei în 2018, după ce în 2017 revenise pe profit care a depăşit 180 de milioane de lei net. Economica vă aminteşte că CEO a mai mers în pierdere în perioada cuprinsă între anii 2014 – 2016.
Romaqua Group SA, cea mai mare companie cu capital integral privat şi autohton din industria locală a băuturilor nealcoolice, face cei mai mulţi bani din judeţul Harghita în ultimii doi ani fiscali, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Romaqua Group a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 823,14 milioane de lei, cu 13,5% mai mari decât în 2017, potrivit bilanţurilor comparate de Economica. Romaqua a realizat profit net de 96,39 de milioane de lei în 2018, cu peste 35% mai mare decât în anul 2017.
În medie, aproape 2.000 de salariaţi au lucrat în fabricile producătorului de băuturi în 2018, în creştere uşoară faţă de anul 2017, arată datele de la Finanţe, comparate de Economica.
Un nou lider al economiei judeţului Hunedoara: Sews Romania, divizia din România a producătorului japonez de componente auto Sumitomo Electric Wiring Systems Europe.
Producătorul de cablaje auto Sews Romania a făcut cei mai mulţi bani din Hunedoara în anul 2018, arată datele comunicate de ONRC pentru Economica. Firma depăşeşte liderul din 2017 – combinatul siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, potrivit statisticilor realizate anual de Economica despre acest subiect.
Producătorul de cablaje auto Sews Romania a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 853,27 de milioane de lei, cu circa 28% mai mici decât în 2017. Compania intră pe pierdere în 2018, de peste 7,21 de milioane de lei, după cinci ani consecutivi în care a avut profit, arată bilanţurile depuse la Finanţe, comparate de Economica.
Francezii de la Avril au cea mai prosperă afacere din judeţul Ialomiţa pentru al doilea an consecutiv.
Producătorul de ulei vegetal Expur este liderul economiei din Ialomiţa în 2018 şi în 2017, arată o statistică realizată de Economica pe baza datelor pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Expur, subsidiara din România a grupului francez Avril, produce la fabrica din Slobozia uleiuri vegetale şi biodiesel. Printre cele mai cunoscute mărci ale producătorului de ulei Expur se numără „Untdelemn de la bunica” şi „Marisol”.
Expur a realizat la fabrica din Slobozia afaceri nete de peste 1 miliard de lei, cu 7% mai mici decât în anul 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Firma a revine pe profit în 2018, în valoare netă de 20 de milioane de lei, după doi ani consecutivi în pierdere, arată bilanţurile comparate de Economica.
Fabrica din Slobozia a lucrat cu un număr relativ stabil de angajaţi în 2018 şi în 2017, de peste 400 de oameni.
Americanii de la Delphi, liderii afacerilor din judeţul Iaşi pentru doi ani consecutivi.
Delphi Diesel Systems Romania SRL are cele mai mari afaceri din judeţul Iaşi în 2018 şi în 2017, arată statistica realizată de Economica pe baza datelor pe care le-a primit de la ONRC.
Firma americanilor de la Delphi produce la Iaşi pompe de înaltă presiune şi injectoare pentru industria auto. Firma a rulat afaceri nete de 2,2 miliarde de lei în 2018, cu peste 6% mai mari decât în anul 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
Firma a făcut un profit net de 58,32 de milioane de lei în 2018, de cel puţin trei ori mai mic decât în 2017, potrivit datelor de la Finanţe, comparate de Economica.
În medie, peste 2.600 de oameni s-au aflat pe statele de plată ale firmei în 2018, circa 650 în plus faţă de nivelul din 2017.
Cehii de la Penta Investments controlează cea mai bănoasă afacere din Ilfov.
Mediplus Exim, liderul pieţei de distribuţie de medicamente din România, conduce, pentru al doilea an consecutiv, topul afacerilor din Ilfov, arată o statistică realizată de Economica pe baza datelor pe care le-a primit de la ONRC.
Firma, parte a grupului A&D Pharma, a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 3,88 de miliarde de lei, în scădere nesemnificativă faţă de nivelul anului 2017.
Profitul net al firmei a ajuns la 60,5 milioane de lei în 2018 şi e cu peste 27% mai mare decât în anul 2017, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.
În medie, peste 1.000 de oameni s-au aflat pe statele de plată ale firmei în 2018, în creştere uşoară faţă de anul 2017.
Mediplus Exim face parte din A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România, din care mai fac parte reţelele de farmacii Sensiblu şi Punkt, dar şi A&D Pharma Marketing & Sales – furnizor de soluţii de îngrijire a sănătăţii şi produse farmaceutice.
Grupul A&D Pharma a fost cumpărat la sfârşitul anului 2017 de lanţul internaţional de farmacii Dr.Max, deţinut de Penta Investments, un grup ceh de investiţii.
Americanii de la Eaton au cea mai prosperă afacere din Maramureş în ultimii doi ani.
Eaton Electro Productie SRL are cele mai mari afaceri din Maramureş pentru al doilea an consecutiv, arată o statistică realizată de Economica pe baza datelor pe care le-a primit de la ONRC.
Eaton Electro Productie SRL este parte a concernului american Eaton, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente electrice de joasă tensiune şi de soluţii de automatizare.
Fabrica din judeţul Maramureş a americanilor de la Eaton a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 1,21 miliarde de lei, cu peste 12% mai mari decât în anul 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Firma a avut profit net de 46,35 de milioane de lei în 2018, cu 2% mai mare decât în 2017.
Numărul mediu al salariaţilor firmei s-a stabilizat la peste 2.100 de oameni în anul 2018, potrivit datelor de la Finanţe, comparate de Economica.
Combinatul de Celuloză şi Hârtie SA, controlat de Constantin Isvoranu, noul lider al afacerilor din Mehedinţi.
Combinatul de Celuloză şi Hârtie are cele mai mari afaceri din Mehedinţi în anul 2018, depăşind liderul de anul trecut, Com Prodaliment Distributie SRL, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Acţionarul majoritar al fabricii de hârtie este omul de afaceri Constantin Isvoranu.
Fabrica rulat afaceri nete de 186,85 de milioane de lei în 2018, cu peste 13% mai mari decât în anul 2017. Profitul net al combinatului a depăşit 24,54 de milioane de lei în 2018 şi este cu peste 17% mai mare decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
În medie, peste 400 de oameni s-au aflat pe statele de plată ale combinatului în anul 2018, în creştere moderată faţă de anul 2017.
Grupul german E.ON controlează cel mai puternic business din Mureş pentru al doilea an consecutiv.
E.ON Energie Romania SA are cele mai mari afaceri din judeţul Mureş în 2018 şi în 2017, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Furnizorul de energie şi gaze a terminat anul 2018 cu afaceri nete de 3,71 de miliarde de lei, cu peste 21% mai mici decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
Firma a realizat profit net de 66,15 milioane de lei în 2018, cu 8% mai mic decât în anul 2017.
Subsidiara locală a gigantului german ZF, noul lider al afacerilor din Neamţ.
Firma TRW Airbag Systems SRL, subsidiara locală a gigantului german de componente auto ZF Friedrichshafen AG, devine liderul economiei din Neamţ în 2018, după ce depăşeşte Rifil Săvineşti, cel mai mare jucător din judeţ, din anul 2017, arată o statistică realizată de Economica pe baza datelor primite de la ONRC.
Firma TRW Airbag Systems SRL care operează fabrica de airbag-uri din Roman a rulat afaceri nete de 338,11 milioane de lei în 2018, în creştere nesemnificativă faţă de nivelul anului 2017. Profitul firmei a ajuns la 13,78 de milioane de lei în anul 2018 şi este cu peste 26% mai mare decât în 2017.
În medie, peste 1.300 de salariaţi au lucrat la fabrica de airbag-uri din Roma a TRW, cu peste 170 de oameni în plus faţă de anul 2017.
Grupul rus Vimetco controlează cea mai prosperă afacere din Olt pentru al doilea an consecutiv.
Alro SA, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Continentală, are cele mai mari afaceri din Olt în 2018 şi în 2017, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Alro Slatina, al cărui acţionar majoritar este grupul rus Vimetco, a rulat afaceri nete de 2,61 de miliarde de lei în 2018, cu peste 5% mai mari decât în 2017.
Alro a realizat profit net de 225,95 de milioane de lei în 2018, cu 29% mai mic decât în anul 2017, arată bilanţurile de la Finanţe, pe care Economica le-a comparat.
Nemţii de la Lidl au cea mai prosperă afacere din Prahova pentru al doilea an consecutiv.
Lidl Discount SRL este cea mai bănoasă afacere din Prahova în ultimii doi ani fiscali, potrivit informaţiilor comunicate de ONRC pentru Economica.
Retailerul german Lidl a încheiat anul fiscal 2018 cu afaceri nete de 7,78 de miliarde de lei în 2018, cu aproape 20% mai mari decât în 2017. Profitul net al Lidl Discount SRL a ajuns la 412,25 de milioane de lei în 2018 şi este cu circa 17% mai mare decât în 2017, reiese din bilanţurile comparate de Economica.
Silcotub, controlată de Tenaris, o multinaţională cu sediul la Luxemburg, face cei mai mulţi bani din Sălaj în ultimii doi ani fiscali.
Producătorul de ţevi din oţel fără sudură Silcotub este liderul afacerilor din Sălaj pentru al doilea an consecutiv, arată datele pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Silcotub SA este subsidiara din România a companiei multinaţionale Tenaris, cel mai mare producător de ţevi din lume. Tenaris este controlată de compania italiano-argentiniană Techint.
Silcotub a rulat afaceri nete de 2,18 miliarde de lei în 2018, cu peste 22% mai mari decât în 2017. Firma a avut profit net de circa 226,3 milioane de lei în 2018, de cel puţin două ori mai mare decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
Numărul mediu al salariaţilor firmei e relativ stabil, de aproape 1.800 de oameni.
Holdingul elveţian Autonet Group are cea mai bănoasă afacere din Satu Mare în ultimii doi ani consecutivi.
Retailerul de piese auto Autonet Import are cele mai mari afaceri din Satu Mare în 2018 şi în 2017, arată datele comunicate pentru Economica de către ONRC.
Autonet Import SRL, deţinută de Autonet Group Holding din Elveţia, a rulat afaceri nete de 1,43 de miliarde de lei în 2018, cu peste 13% mai mari decât în anul 2017, arată bilanţurile comparate de Economica. Profitul firmei a coborât la 46,17 milioane de lei în 2018, de la peste 50 de milioane de lei în 2017.
Peste 1.300 de oameni s-au aflat pe statele de plată ale firmei în 2018 şi în 2017.
Romgaz SA, controlată de statul român, are cea mai prosperă afacere din judeţul Sibiu în ultimii doi ani fiscali, arată datele ONRC, comunicate pentru Economica.
Producătorul de gaze Romgaz a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 4,96 de miliarde de lei, cu peste 8% mai mari decât în 2017. Romgaz a avut profit net de 1,36 de miliarde de lei în anul 2018, cu peste 26% mai mic decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
Romgaz a avut, în medie, în jur de 5.600 de salariaţi în anul 2018, în scădere cu peste 440 de oameni faţă de nivelul indicatorului din anul 2017, potrivit datelor de la Finanţe, analizate de Economica.
Austriecii de la Egger Romania, liderii afacerilor din judeţul Suceava.
Egger Romania, subsidiara din România a companiei austriece Egger, este liderul afacerilor din Suceava pentru al doilea an consecutiv, arată datele ONRC comunicate pentru Economica.
Egger Romania SRL e firma prin care operează fabrica de plăci de PAL brut şi melaminat din Rădăuţi a austriecilor de la Egger.
Firma a avut afaceri nete de 1,58 de miliarde de lei în 2018, cu peste 3% mai mari decât în anul 2017. Egger Romania SRL a avut profit net de 72,9 milioane de lei în anul 2018, cu peste 37% mai mare decât în 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.
În medie, peste 750 de oameni s-au aflat pe statele de plată ale firmei în 2018, cu 28 de oameni în plus faţă de anul 2017.
Koyo Romania, divizia locală a producatorului japonez de rulmenţi Koyo, are cele mai mari afaceri din Teleorman în ultimii doi ani, arată datele comunicate de ONRC pentru Economica.
Fabrica din Alexandria a japonezilor de la Koyo a rulat afaceri nete de 361,51 de milioane de lei în 2018, cu peste 7% mai mari decât în anul 2017. Firma a intrat pe pierdere în 2018, după ce în precedenţii cinci ani a avut profit, arată bilanţurile comparate de Economica.
În medie, în jur de 1.500 de oameni au lucrat la fabrica din Alexandria a japonezilor de la Koyo, în creştere nesemnificativă faţă de anul 2017.
Profi Rom Food, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, cea mai bănoasă afacere din Timiş în ultimii doi ani.
Retailerul Profi Rom Food, care operează o parte dintre magazinele Profi, e liderul afacerilor din Timiş pentru al doilea an consecutiv, potrivit datelor pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica.
Profi Rom Food a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 5,92 de miliarde de lei în, cu 25,18% mai mari decât în 2017, potrivit bilanţurilor depuse de firmă la Finanţe, pe care Economica le-a comparat. Profi Rom Food a intrat pe pierdere în 2018, după ce în precedenţii cinci ani fiscali, pentru care avem informaţii disponibile, a avut profit. Firma încheie anul 2018 cu pieredere netă de 90,58 de milioane de lei, potrivit bilanţului depus la Finanţe.
În medie, peste 13.500 de oameni s-au aflat, în 2018, pe statele de plată ale firmei Profi Rom Food, arată bilanţurile comparate de Economica.
Şantierul naval Vard Tulcea, deţinut de grupul norvegian Vard, are cele mai mari afaceri din Tulcea, după ce a devansat liderul topului din 2017 al topului – Alum SA, singurul producător de alumină calcinată din România, arată datele pe care ONRC le-a trimis pentru Economica.
Vard Tulcea, parte a grupului norvegian Vard, a rulat afaceri nete de peste 1 miliard de lei în 2018, cel puţin duble faţă de cele din anul 2017. E al doilea an consecutiv în care şantierul naval a mers în pierdere, reiese din bilanţurile comparate de Economica.
Vard Tulcea a avut, în medie, peste 3.200 de salariaţi în 2018, cu peste 450 de persoane în plus faţă de anul 2017, potrivit datelor de la Finanţe, analizate de Economica.
Combinatul chimic Oltchim, controlat de statul român prin Ministerul Economiei, face cei mai mulţi bani din Vâlcea şi în 2018.
Oltchim, cel mai mare combinat chimic din România, are cele mai mari afaceri din judeţul Vâlcea în 2018 şi în 2017, arată datele comunicate de ONRC pentru Economica.
Oltchim a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 1,14 miliarde de lei, cu peste 18% mai mare decât în 2017. Oltchim a avut profit net de 28,41 de milioane de lei în 2018, cu peste 40% mai mic decât în 2017, potrivit bilanţurilor de la Finanţe, comparate de Economica.
Combinatul chimic Oltchim a avut, în medie, peste 1.800 de salariaţi în 2018, în scădere cu circa 130 de persoane faţă de nivelul anului 2017.
Doi antreprenori români deţin cea mai mare afacere din Vaslui pentru al doilea an consecutiv, Plantagro Com SRL, arată datele comunicate de ONRC pentru Economica.
Firma Plantagro Com SRL care activează în domeniul agricol are cele mai mari afaceri din Vaslui, potrivit datelor pe care ONRC le-a comunicat pentru Economica. Firma a avut afaceri nete de 450,66 de milioane de lei în 2018, cu peste 2% mai mari decât în anul 2017.
Profitul net al firmei a scăzut la 7,85 de milioane de lei în 2018, de la 15,22 de milioane de lei în 2017, potrivit bilanţurilor comparate de Economica.
Firma este deţinută, în părţi egale, de Nechifor Constantin şi Şerban Daniel Nicolae.
Sub 150 de oameni s-au aflat, în medie, în 2018 pe statele de plată ale firmei, în creştere nesemnificativă faţă de anul 2017.
Vrancart, unul dintre cei mai mari producători de hârtie igienică, carton ondulat şi ambalaje din carton din România, controlat de SIF Banat – Crişana, are cele mai mari afaceri din Vrancea pentru al doilea an consecutiv, arată datele comunicate de ONRC pentru Economica.
Vrancart a rulat afaceri nete de 295,29 de milioane de lei în 2018, cu peste 13% mai mari decât în anul 2017, potrivit bilanţurilor comparate de Economica. Producătorul de hârtie a avut profit net de 17,77 milioane de lei, cu peste 20% mai mic decât în 2017.
Vrancart a avut, în medie, peste 1.100 de angajaţi în 2018, cu 61 de oameni în plus faţă de nivelul anului 2017.