First Bank a introdus serviciul Plăți Instant

First Bank anunță că devine de astăzi, 1 octombrie, a 15-a bancă din România participantă la serviciul Plăți Instant, alături de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, Banca Comercială Română, Patria Bank, Vista Bank, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Intesa Sanpaolo Bank, ING Bank, Alpha Bank, Salt Bank, BRCI, Techventures Bank, instituții financiare care beneficiază de numeroase avantaje odată cu implementarea plăților instant.
Economica.net - mar, 01 oct. 2024, 17:07
First Bank a introdus serviciul Plăți Instant

Unul dintre avantajele cheie este întărirea imaginii băncii prin adoptarea unui serviciu inovator, aliniat la standardele europene și internaționale. În același timp, este asigurată creșterea fidelizării clienților, prin accesul la servicii de înaltă calitate, care sunt foarte apreciate și solicitate de către piață.

Serviciul este disponibil non-stop (24/7), permițând transferul instantaneu al fondurilor între conturile clienților. Atât persoanele fizice, cât și cele juridice pot efectua plăți instant. Acest serviciu asigură realizarea plăților și gestionarea informațiilor asociate în condiții de securitate deplină, atât funcțională, cât și informatică. Plățile Instant garantează că banii sunt transferați din contul debitorului în contul beneficiarului în cel mult 10 secunde.

La nivel global, și în special în Uniunea Europeană, plățile de retail (curente și de mică valoare, sub 50.000 de lei în România) tind să se efectueze în timp real, cu transfer instantaneu între conturile plătitorului și beneficiarului. Pentru ca aceste plăți să devină un adevărat substitut digital al numerarului, este necesară crearea unui ecosistem complet, format din reguli, instrumente electronice și servicii conexe infrastructurii interbancare, asemănător unei rețele, unde fiecare componentă trebuie să fie interconectată pentru a funcționa la capacitate maximă.

Caracteristicile plăților cash preluate de plățile instant sunt reprezentate de caracterul 24/7 (pot fi efectuate oricând), de faptul că sunt instantanee și că oferă transfer imediat de valoare și de proprietate asupra sumelor, cu posibilitatea destinatarului plății de a folosi de îndată fondurile în cauză pentru o nouă plată sau pentru orice alt scop.

”Suntem încântați de aderarea First Bank la grupul băncilor care oferă Plăți Instant, o comunitate dedicată dezvoltării de soluții de plată moderne și sigure. De aceste servicii vor beneficia atât consumatorii, cât și comercianții care adoptă tehnologiile noi. România are un potențial semnificativ în domeniul plăților instant. Schimbările necesită un efort comun din partea furnizorilor de servicii de plată, comercianților și instituțiilor publice, însă aceasta este calea prin care putem avansa ca industrie și aduce beneficii tuturor părților implicate”, a declarat Sabin Carantină, director general TRANSFOND.

Pentru consumatorii finali, principalele caracteristici ale serviciului de Plăți Instant sunt ușurința în utilizare și transferul instantaneu de fonduri între conturi diferite. Aceste aspecte sunt susținute de disponibilitatea non-stop a serviciului și de standardele ridicate de siguranță implementate de bănci și TRANSFOND.

Plățile instant sunt potrivite pentru transferuri urgente de bani la orice oră, fie între rude, prieteni sau cunoștințe, fie pentru colectarea fondurilor (de exemplu, împărțirea unei note de plată). De asemenea, acestea permit plata rapidă a furnizorilor online, fără a necesita furnizarea datelor personale sau a informațiilor bancare, precum și achitarea urgentă a taxelor, impozitelor și ratelor bancare, fără constrângeri legate de programul băncii.

 

Despre First Bank

First Bank, bancă a Grupului Intesa Sanpaolo, oferă produse de creditare și economisire pentru persoane fizice și sprijină companiile locale prin finanțări în scop de investiții și dezvoltare prin instrumente financiare moderne. Oferă serviciul de Internet&Mobile Banking și conceptul de sucursală virtuală, alături de o rețea importantă de unități teritoriale.

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar- bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier. Obiectivul TRANSFOND este acela de a consolida și diversifica activitatea curentă, cu accent pe componenta IT&C. Astfel, TRANSFOND a dezvoltat o serie de soluții complexe și performante în beneficiul unor segmente mai largi ale sectorului financiar autohton în special, dar și ale tuturor tipurilor de operatori economici locali: servicii de Facturare Electronică și servicii de Arhivare Electronică.

Te-ar mai putea interesa și
Isărescu: Banca Naţională nu consideră că în momentul actual obiectivul de a trece la zona euro este fezabil
Isărescu: Banca Naţională nu consideră că în momentul actual obiectivul de a trece la zona euro este fezabil
Banca Naţională a României nu consideră că obiectivul de trecere la zona euro este fezabil în acest moment, a declarat marţi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu....
Autostrada Unirii A8: Undă verde pentru ultimele patru loturi montane. Vor avea 38 de tuneluri
Autostrada Unirii A8: Undă verde pentru ultimele patru loturi montane. Vor avea 38 de tuneluri
Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) a aprobat, marți, 1 octombrie, lansarea ...
Motorola lansează un nou smartphone ThinkPhone dedicat zonei de business
Motorola lansează un nou smartphone ThinkPhone dedicat zonei de business
Motorola anunță lansarea noului ThinkPhone, un telefon pentru mediul de business, echipat cu funcții de securitate de ...
Catalyst Romania investește 2 milioane de euro în Adapta Robotics
Catalyst Romania investește 2 milioane de euro în Adapta Robotics
Catalyst Romania anunță că a investit 2 milioane de euro in Adapta Robotics, o companie românească care și-a demonstrat ...