Fiscul a colectat mai mult cu circa 100 milioane de dolari faţă de program, în primul semestru

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală /ANAF/ a colectat, în primul semestru din 2012, venituri bugetare în sumă de 27,431 miliarde lei, mai mult cu 375,64 milioane lei (circa 100 milioane dolari) faţă de program.
Economica.net - vin, 27 iul. 2012, 10:29
Fiscul a colectat mai mult cu circa 100 milioane de dolari faţă de program, în primul semestru

Potrivit unui comunicat al ANAF remis vineri AGERPRES, încasările au fost mai mari cu 1,39% faţă de nivelul programat pentru primele şase luni, de 27,056 miliarde lei, şi cu 11,74% mai mari (plus 2,883 miliarde lei) faţă de nivelul veniturilor realizate în perioada similară a anului 2011 (24,548 miliarde lei).

ANAF menţionează că programul realizat suplimentar în sumă de 375,64 milioane lei acoperă 38,30% din nerealizarea de 980,97 milioane lei din primele patru luni ale anului curent.

‘Acţiunile structurilor ANAF sunt o consecinţă a eforturilor permanente de modernizare a instituţiei. Obiectivul nostru este de a creşte gradul de colectare la bugetul de stat şi de a fi un partener corect în relaţia cu toţi contribuabilii . Prin lupta pe care ANAF o duce împotriva celor care eludează sistemul fiscal dorim asigurarea stării de normalitate pentru toţi cei care respectă legea şi eliminarea anomaliilor concurenţiale generate de comportamente fiscale neadecvate’, a declarat preşedintele ANAF, Şerban Pop.

Pe partea de inspecţie fiscală, în perioada mai – iunie 2012 au fost efectuate 17.860 de verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice, în urma cărora au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare totale de 1,385 miliarde lei şi a fost diminuată pierderea fiscală declarată de unii contribuabili cu suma de 309,8 milioane lei.

De asemenea, au fost aplicate 2.4777 amenzi contravenţionale, în sumă totală de 3,9 milioane lei, şi au fost înaintate structurilor abilitate, în vederea continuării cercetărilor, 534 sesizări pentru un prejudiciu de 536,1 milioane lei.

Comisarii Gărzii Financiare au înaintat un număr de 537 de sesizări penale, prejudiciile însumând 335,4 milioane lei. În perioada mai – iunie 2012, valoarea confiscărilor de bunuri şi sume realizate de Garda Financiară a fost de 8,5 milioane lei. De asemenea, au fost aplicate 5.349 amenzi contravenţionale în sumă totală de 9,7 milioane lei.

În perioada prezentată, Autoritatea Naţională a Vămilor a efectuat 5.861 inspecţii fiscale, în urma cărora au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare totale de 299,1 milioane lei şi au fost aplicate 2.106 amenzi contravenţionale în sumă totală de 10,6 milioane lei.
Autoritatea Naţională a Vămilor a înaintat 99 de sesizări pentru un prejudiciu de 27,5 milioane lei. Valoarea confiscărilor de bunuri şi sume a fost de 20,6 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent electric. Unde va fi amplasat parcul fotovoltaic
Doi miliardari greci, prezenți deja în România printr-o cunoscută firmă listată la Bursă, vor să producă curent ...
Doi miliardari greci, prezenți deja în România în industria producătoare de tâmplărie de aluminiu printr-o companie listată la BVB, vor dezvolta un parc fotovoltaic, cu o capacitate de 18,15......
Loteria Română vrea să cumpere servicii de procesare a plăților electronice, pentru care a bugetat aproape 1 milion de lei
Loteria Română vrea să cumpere servicii de procesare a plăților electronice, pentru care a bugetat aproape 1 milion ...
Compania Naţională Loteria Română vrea să contracteze, cu 946.741 lei, fără TVA, servicii de procesare a plăţilor ...
MAI: 11 persoane aflate în situații de risc au fost salvate în ultimele 24 de ore
MAI: 11 persoane aflate în situații de risc au fost salvate în ultimele 24 de ore
Efective ale Ministerului Afacerilor Interne au salvat, în ultimele 24 de ore, 11 persoane aflate în situaţii de risc, ...
BCE ar putea să aștepte o perioadă mai lungă până să decidă o nouă scădere a dobânzii de referință, din cauza riscurilor inflaționiste – guvernatorul Băncii Naționale a Austriei
BCE ar putea să aștepte o perioadă mai lungă până să decidă o nouă scădere a dobânzii de referință, din cauza ...
Banca Centrală Europeană ar putea să aştepte o perioadă mai lungă de timp înainte de a adopta o nouă reducere a dobânzii ...