Decizia vine după acţiuni similare în cazul băncii mamă UniCredit SpA, anunţate de Fitch în 26 martie.
De asemenea, Fitch a confirmat ratingul de suport la ‘2’, ratingul de viabilitate la ‘bb minus’ şi calificativul pe termen scurt la ‘F2’.
Ratingul pe termen lung şi cel de suport atribuite UniCredit Bank din România reflectă probabilitatea ridicată a sprijinului din partea băncii mamă, UniCredit SpA.
Ratingul pe termen lung al băncii din România este sub cel al UniCredit SpA (calificativ ‘BBB’, cu perspectivă negativă), reflectând opinia Fitch că subsidiara din România şi regiunea CEE (Europa Centrală şi de Est) sunt de importanţă strategică pentru banca mamă, ţinând cont de finanţarea şi lichiditatea de urgenţă, precum şi de integrarea extinsă operaţională a UniCredit Bank din România în cadrul grupului. În plus, potenţialul cost al sprijinului este gestionabil, ţinând cont de mărimea mică a subsidiarei din România comparativ cu activele grupului, apreciază Fitch.
Ratingurile UniCredit Bank din România sunt sensibile la schimbările ratingurilor băncii mamă sau la poziţia Fitch privind angajamentele UniCredit SpA faţă de subsidiara din România sau la Europa Centrală şi de Est.