Fitch a reconfirmat ratingurile UniCredit Ţiriac Bank, Banca Transilvania şi ProCredit Bank România

 Fitch a reconfirmat joi ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi alte calificative pentru trei bănci din România, UniCredit Ţiriac Bank, Banca Transilvania şi ProCredit Bank România.
Economica.net - joi, 19 iul. 2012, 15:42
Fitch a reconfirmat ratingurile UniCredit Ţiriac Bank, Banca Transilvania şi ProCredit Bank România

Calificativul UniCredit Ţiriac Bank pentru datoriile pe termen lung a fost menţinut la nivelul BBB+ cu perspectivă negativă, cel al Băncii Transilvania la BB- cu perspectivă stabilă, iar cel al ProCredit Bank România la BB+ cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

„Reconfirmarea ratingurilor pentru datorii pe termen lung şi de sprijin, de nivel 2, reflectă opinia că banca-mamă, UniCredit, va susţine banca din România prin intermediul subsidiarei UniCredit Bank Austria”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. Perspectiva negativă reflectă perspectiva băncii-mamă.

Ratingul UniCredit Ţiriac Bank ar putea fi revizuit în scădere dacă grupul UniCredit va fi retrogradat, sau dacă ratingul României va fi redus. În cazul ratingului României BBB- nu este aşteptată o astfel de măsură, iar perspectiva este stabilă.

Ratingul Băncii Transilvania pentru datoriile pe termen lung este susţinut de soliditatea individuală, reflectată de ratingul de viabilitate bb-, care indică baza solidă a depozitelor, îmbunătăţirea profitabilităţii şi ponderea mai mică a creditelor în valută. Capitalizarea este adecvată.

În cazul ProCredit Bank Romania, ratingul pentru datoriile pe termen lung şi cel de sprijin, de nivel 3, arată opinia Fitch legată de posibilul sprijin din partea principalului acţionar, ProCredit Holding.

Ratingul de viabilitate, de nivel b, al ProCredit Bank Romania ia în considerare cota de piaţă mică a băncii în România şi concurenţa în creştere, profitabilitatea redusă dar în creştere şi un nivel acceptabil al profitabilităţii.

În comunicat se mai arată că sistemul bancar din România continuă să fie afectat de activităţile economice reduse de pe piaţa locală şi din regiune, principalele riscuri fiind criza din Grecia şi vulnerabilităţile structurale.

Te-ar mai putea interesa și
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Vot diaspora / Alegeri prezidenţiale. Care sunt ţările unde au votat cei mai mulţi români – Top 5
Cei mai mulţi români care au votat în străinătate şi-au exercitat dreptul la vot în Germania. Economica.net vă prezintă topul ţărilor cu cele mai multe voturi. Datele sunt cele comunicate......
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Erdogan doreşte „expansiunea” comerţului dintre Turcia şi Rusia
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că doreşte "expansiunea" volumului de schimburi comerciale între Turcia ...
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor AEP
Referendum Bucureşti – A fost atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi în listele electorale, potrivit datelor ...
Referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, a atins pragul de 30% din numărul celor înscrişi ...
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iran anunţă discuţii cu Franţa, Germania şi Regatul Unit asupra programului său nuclear
Iranul va purta vineri discuţii asupra programului său nuclear cu Franţa, Germania şi Regatul Unit, trei ţări care ...