UniCredit Ţiriac Bank are calificativ „BBB” cu perspectivă negativă pentrru împrumuturile în valută pe termen lung şi „F3” pentru cele pe termen scurt.
Banca Transilvania este evaluată cu rating „BB-„, cu perspectivă stabilă, pentru finanţări în valută pe termen lung şi „B” pentru cele perioadă scurtă.
În cazul ProCredit Bank România, Fitch a confirmat calificativele atât pentru creditele pe termen lung în valută şi lei, cat şi pentru cele pe termen scurt în monedă străină şi locală, la „BB” cu perspectivă stabilă, respectiv la „B”.
Contracţia economiei României în 2009 şi 2010, urmată de o perioadă de recuperare lentă, a afectat calitatea activelor din sistemul bancar, se arată într-un comunicat al Fitch. În opinia Fitch, rata creditelor neperformante, de 19,5% la sfârşitul lunii aprilie, va continua să crească, în pofida unor semnale privind încetinirea acumulării de împrumuturi cu restanţe la plată şi formării de provizioane.
Fitch consideră capitalizarea băncilor române adecvată şi poziţia privind lichiditatea agregată ca sigură. Agenţia de rating notează că ia în considerare diferenţa dintre regulile de provizionare mai conservatoare ale Băncii Naţionale a României comparativ cu standardele de contabilitate IFRS. Începând din 2012, toate băncile din România raportează rezultate financiare conform standardelor internaţionale IFRS.