Flip.ro a lansat un nou serviciu dedicat companiilor, de închiriere de telefoane recondiționate

Start-ul românesc Flip.ro, care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor mobile, anunță un nou serviciu dedicat companiilor: Flip Lease, prin intermediul căruia companiile pot să închirieze telefoanele pentru angajați, în loc să blocheze cash-flow-ul firmei pentru astfel de investiții.
Ion Dobreanu - mie, 31 mai 2023, 18:30
Flip.ro a lansat un nou serviciu dedicat companiilor, de închiriere de telefoane recondiționate

Despre Flip Lease

Noua opțiune face parte din portofoliul de servicii Flip Business, segment exclusiv business to business al Flip, și vine în sprijinul companiilor cu o soluție ce le permite optimizarea cash-flow-ului, dar și siguranța gestionării întregului proces operațional, de la achiziție, asigurare, înlocuire și buyback pentru dispozitivele actuale.

Serviciul presupune închirierea telefoanelor mobile pe o perioadă prestabilită și fără obligația de a le cumpăra. În baza contractului de închiriere, companiile pot alege dintre cele două planuri disponibile de plată (18 sau 24 de luni). La finalul termenului de închiriere pot alege încetarea contractului și returnarea echipamentului închiriat sau achiziționarea, prin plata a 5% din prețul inițial de achiziție. Alternativ, companiile pot alege să prelungească contractul și să utilizeze în continuare echipamentele alese sau pot alege upgrade cu alte modele de telefoane.

Beneficii pentru companii

Pe întreaga durată a contractului de închiriere, companiile beneficiază de asigurare, garanție și suport din partea unui account manager Flip Business. Soluția este disponibilă atât pentru IMM-uri, dar și pentru companii de mari dimensiuni.

„Prin lansarea noului serviciu, Flip Lease, venim în sprijinul companiilor mici și mijlocii care doresc să își eficientizeze costurile și, totodată, să contribuie la protejarea mediului înconjurător, oferindu-le o soluție flexibilă precum închirierea de telefoane recondiționate. Practic, oferim ‘smartphones as a service’, pentru că facturile de chirie (ratele aferente planului de închiriere) intră direct pe cheltuieli, iar închirierea nu este privită ca un credit și nu afectează gradul de îndatorare contabilă a firmei. În plus, companiile pot face alegeri mai prietenoase cu mediul – fiecare telefon recondiționat are o amprentă de carbon cu 63% mai mică, în medie, comparativ cu un telefon nou. Astfel, sprijinim companiile în implementarea strategiilor de sustenabilitate, oferindu-le o tactică punctuală de reducere a amprentei de carbon și a impactului asupra mediului, indiferent dacă au 5, 50 sau 500 de angajați”, declară Nicolae Trofin, Chief Sales, Business Partnerships la Flip.ro.

Serviciile Flip.ro pentru companii

De la lansarea Flip Business, peste 7500 de companii au apelat la serviciile dedicate persoanelor juridice. Telefoanele vândute de companii către Flip, inclusiv în regim buyback, sunt verificate în peste 60 de puncte de control, atât hardware cât și software, și au garanția securității datelor, datorită certificatului ISO 17065 de ștergere a datelor. În plus, companiile pot recupera până la 50% din investiția inițială pe telefoane prin vânzarea acestora către Flip.

Companiile au la dispoziție și opțiunea de a cumpăra telefoane recondiționate de Flip pentru angajați, beneficiind de prețuri mult mai avantajoase față de prețurile operatorilor sau a retailerilor. Companiile care aleg serviciile Flip Business au ca avantaje optimizarea costurilor, posibilitatea de upgrade la modele de telefoane moderne de la branduri de top, buyback, un consultant dedicat Flip Business, posibilitatea de finanțare pentru IMM-uri, garanția calității datorită componentelor certificate și proceselor riguroase de testare și prețuri avantajoase, fără taxe adiționale sau contracte pe termen lung datorită modelului de business al Flip. Atât companiile mari, care sunt obligate prin lege să implementeze măsuri sustenabile, cât și companiile mici, care pot atrage investitori datorită unui model de business bazat pe acțiuni cu impact pozitiv, pot alege Flip ca un partener de nădejde pentru soluții business.

Despre Flip.ro

Flip.ro este un marketplace înființat la finalul anului 2019, de către trei tineri antreprenori: Alin Luca, Alex Burghelia și George Moroianu. În prezent, Flip este liderul companiilor de tehnologie din România care cumpără și vând telefoane recondiționate. Ca și în cazul cumpărării unui telefon nou, produsele achiziționate de la Flip.ro includ o garanție de cel puțin 12 de luni, 30 de zile drept de retur, livrare rapidă și suport permanent pentru clienți. În plus, cumpărarea unui telefon recondiționat contribuie la protejarea planetei.

Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit și finanțare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 160 de angajați și s-a lansat deja în Bulgaria și Ungaria. Până acum peste 250.000 de clienţi au apelat la Flip.ro pentru a vinde sau cumpăra un telefon ca nou.

Te-ar mai putea interesa și
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group deschide un centru Spaces în București, în clădirea Vastint Business Garden
International Workplace Group, cel mai mare furnizor de soluții de muncă hibridă din lume, cu mărci precum Spaces și Regus, deschide un spațiu de lucru flexibil de ultimă generație în......
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare și în anii următori
Record de gaze naturale exportate de Norvegia în 2024. Previziunile sunt că livrările vor rămâne la niveluri asemănătoare ...
Norvegia a exportat o cantitate record de gaze naturale anul trecut, iar volumele ar urma să rămână aproape de acest ...
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus rămâne cel mai mare constructor de avioane civile din lume, cu 766 de aeronave comerciale livrate anul trecut
Airbus a livrat 766 de aeronave comerciale în 2024 către 86 de clienţi din întreaga lume şi îşi va menţine pentru ...
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor din UE
Curtea de Conturi Europeană critică lipsa prevederilor clare privind intervenţiile asupra preţurilor de pe piața cardurilor ...
Abordarea UE în ceea ce priveşte plăţile digitale a făcut ca acestea să devină mai sigure, mai rapide şi mai puţin ...