Flip.ro va extinde portofoliul cu laptopuri și ceasuri smart la finalul verii. Anul trecut, vânzările au trecut de 56 mil. euro, un plus de 46%

Flip.ro, start-up românesc care comercializează telefoanele și tablete recondiționate, anunță vânzări de 56,4 milioane de euro în anul fiscal 2023, o creștere de 46% comparativ cu anul fiscal anterior, când compania a încasat 38.3 milioane de euro. De asemenea, la finalul verii platforma va extinde portofoliul de produse cu laptopuri și ceasuri smart de la Apple.
Lidia Neagu - joi, 04 iul. 2024, 12:29
Flip.ro va extinde portofoliul cu laptopuri și ceasuri smart la finalul verii. Anul trecut, vânzările au trecut de 56 mil. euro, un plus de 46%

Anul 2023 a venit și cu o creștere a capacităților companiei, care au ajuns astăzi la peste 400.000 de clienți care au cumpărat sau vândut electronice pe Flip, de la lansare. În plus, de la lansare, peste 14.000 de companii au apelat la soluțiile circulare oferite de Flip Business.

Lansată anul trecut pe site, noua categorie de produse – tabletele, a generat până în prezent vânzări de peste 1 milion de euro. Începând cu luna martie a acestui an, clienții Flip pot și vinde tabletele direct pe platformă.

„Pentru a acomoda cât mai bine creșterea business-ului, ne-am extins anul trecut sediul din București, care are acum 2060 metri pătrați, dintre care 1360 dedicați service-ului intern (în 2022, sediul companiei avea 1000 metri pătrați). Extinderea a însemnat și creșterea echipei Flip, care numără azi peste 240 de angajați, dintre care peste 150 doar în service. În plus, avem nevoie de mai mult spațiu și de mai mulți specialiști pentru a include, pe viitor, noi categorii de produse”, declară George Moroianu, cofondator și CEO Flip.

35% din vânzările Flip au venit din cele 3 piețe externe

În anul 2022, tânăra companie a intrat pe piețele din Bulgaria și Ungaria, iar anul 2023 a însemnat și extinderea pe piața din Grecia. Aproximativ 35% din totalul vânzărilor Flip au venit din cele trei piețe pe parcursul anului precedent.

Extinderea service-ului vine și în sprijinul clienților de pe cele trei piețe din regiune – toate comenzile sunt deservite de sediul din București, astfel că toate telefoanele sau tabletele vândute sau cumpărate din Bulgaria, Ungaria și Grecia sunt recondiționate aici.

Planuri de viitor

În 2024, Flip se pregătește de introducerea a două noi categorii de produse pe platformă: laptopuri și ceasuri smart.

„În cazul ambelor categorii, vom vinde în primă fază doar produse Apple, urmând să diversificăm brandurile disponibile din portofoliu ulterior. Plănuim să lansăm cele două noi categorii la finalul acestei veri. Ne dorim ca în cadrul campaniei de Back to School utilizatorii Flip să poată achiziționa și Macbook-uri și Apple Watches pe lângă categoriile actuale – telefoane și tablete”, adaugă George Moroianu.

Din punct de vedere financiar, compania se concentrează pe o creștere profitabilă, adusă de noile categorii de produse și de prezența pe cele trei piețe din regiune. Pentru anul în curs își propun menținerea ritmului de creștere de care s-au bucurat anul trecut.

Flip.ro este un marketplace înființat la finalul anului 2019, de către 3 tineri antreprenori: Alin Luca, Alex Burghelia și George Moroianu.

Din 2021, compania face parte din grupul eMAG de la care a primit și finanțare de 8 milioane de euro, a ajuns la peste 200 de angajați și s-a lansat deja în Bulgaria, Ungaria și Grecia. Până acum, peste 400.000 de clienţi și peste 10000 de companii au apelat la Flip.ro și la serviciile dedicate segmentului de business pentru a vinde sau cumpăra un telefon ca nou și pentru a implementa soluții care reduc impactul asupra mediului.

Te-ar mai putea interesa și
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Reducerea deficitului exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice este periculoasă
Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Reducerea deficitului exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice este periculoasă
Reducerea deficitului fiscal exclusiv prin tăieri de cheltuieli publice reprezintă o măsură extrem de periculoasă, care riscă să afecteze profund sectoarele deja vulnerabile din România,......
Hidroelectrica, cea mai reclamată companie din energie, anul trecut
Hidroelectrica, cea mai reclamată companie din energie, anul trecut
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și furnizor pentru mai mult de jumătate de ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 750 de milioane lei de la bănci – date BNR 21.11.2024
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 750 de milioane lei de la bănci – date BNR 21.11.2024
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 752 milioane de lei de la bănci, prin două emisiuni de obligaţiuni de ...
Rusia: Noua bază americană din Polonia creşte nivelul pericolului nuclear
Rusia: Noua bază americană din Polonia creşte nivelul pericolului nuclear
Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a transmis joi că noua bază de apărare antirachetă a SUA din nordul Poloniei ...