‘Existenţa unui mediu de afaceri predictibil va fi posibilă prin implementarea strategiei pentru întreprinderi mici şi mijlocii /IMM/. Concret, ne dorim să punem accent pe educarea antreprenorilor, apelând la modele de succes dar şi la întreprinderi simulate. Vrem ca în perioada următoare să avem un număr mai mare de antreprenori, fiind preocupaţi totodată şi de internaţionalizarea tinerilor, mai ales în domeniul IT. Tinerii ar avea posibilitatea de a realiza peach-uri în diverse puncte fierbinţi ale lumii’, a spus Jianu.
Acesta a precizat, totodată, că ministerul pe care îl conduce lucrează în prezent ‘la crowdfunding’ (n.r. tehnică de finanţare a proiectelor folosind resurse online), dar şi la o lege de definire a incubatoarelor şi a acceleratoarelor de afaceri.
‘Dorim să oferim facilităţi pentru cei care dezvoltă structuri de tipul incubatoarelor şi a acceleratoarelor de afaceri. E datoria noastră să-i sprijinim pe tinerii care realizează acest demers. Este vorba de creare unor spaţii de lucru extrem de flexibile şi unde industria IT să poată să se regăsească’, a mai spus Jianu.
Proiectul ‘Growing Up II’ este derulat de patronatul Tinerilor Întreprinzători din România, în cadrul programului Erasmus For Yang Entrepreneurs. Perioada de implementare a proiectului este între lunile februarie 2014 şi ianuarie 2016, valoarea totală ridicându-se la suma de 353.044 euro.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă încurajarea schimbului de experienţă în afaceri între IMM-urile din Europa. Proiectul le oferă noilor antreprenori posibilitatea de a lucra împreună cu un antreprenor experimentat dintr-o altă ţară participantă şi de aşi consolida competenţele necesare pentru iniţierea şi dezvoltarea propriei afaceri.