Astfel, această prevedere nu a fost introdusă pe ordinea de zi şi, implicit, nu va ajunge la vot.
Este vorba de 60.000 de persoane care ar fi intrat în calcul la această majorare, pentru perioada 2010 – 2013. Aceştia au făcut meserii periculoase în aceşti ani, iar punctul de pensie s-ar fi majorat cu 25%. În plus, această perioadă ar fi avut impact pozitiv şi la pensionare.
Senatorul Liviu Pop a declarat că o eventuală majorare ar fi însemnat 6.000 de pensii suplimentare. Totuşi, el a adăugat că nu a văzut încă studiul de impact al potenţialei creşteri a pensiilor.
Câmpeanu: Nu am făcut nicio declaraţie în care să afirm că FMI se opune iniţiativei legislative privind grupa I de muncă
Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale, şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a precizat joi că nu a făcut nicio declaraţie în care să afirme că FMI se opune iniţiativei legislative privind recunoaşterea grupei I de muncă pentru cei care muncesc în condiţii grele.
‘Nu am făcut nicio declaraţie în care să afirm că FMI se opune iniţiativei legislative. Nu m-a sunat Fondul Monetar şi nu mi-a comunicat acest lucru. Nu am declarat niciodată că mă opun acestei iniţiative legislative’, a menţionat Câmpeanu, la Palatul Parlamentului, ca reacţie la anumite informaţii publicate de mass-media referitor la opoziţia FMI faţă de proiectul de lege.
Ea a adăugat că această iniţiativă face parte dintr-un proces parlamentar care se desfăşoară după reguli bine stabilite.
‘În urma acestei discuţii, sigur, o să contactez FMI şi o să-i întreb dacă ceea ce voi aţi comunicat (n.r. – mass-media) este adevărat şi trimit iniţiativa parlamentară pentru a o vedea’, a mai precizat ministrul Muncii.