Criza imobiliară din Irlanda i-a afectat băncile şi ţara a obţinut atunci de la FMI şi Uniunea Europeană o linie de credit totală de 85 miliarde de euro, ce va fi epuizată la sfârşitul anului
Irlanda a ieșit în recesiune, economia înregistrând o creștere de 0,4% în trimestrul doi din 2013, sub estimările analiștilor, care se așteptau la un avans de cel puțin 0,8%.
Pentru acest an, Guvernul de la Dublin estimează că Produsul Intern Brut al Irlandei va înregistra o expansiune de 1,3%.
În perioada aprilie-iunie 2013, exporturile au crescut cu 4,3%, în timp ce cheltuielile de consum au înregistrat un avans de doar 0,7%.
Salvată de UE, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional la sfârșitul lui 2010, Irlanda și-a îndeplinit obiectivele stabilite în schimbul ajutorului internațional și s-a apropiat de ieșirea din acest program, obținând în luna mai cinci miliarde de euro printr-o emisiune de obligațiuni pe zece ani.
Irlanda a devenit astfel prima țară din zona euro care revine complet pe piețele de finanțare după ce a beneficiat de asistență internațională. Dar Irlanda are unul dintre cele mai ridicate deficite bugetare din Europa și a anunțat măsuri de reducere a cheltuielilor și majorare a taxelor.