Iniţial, şeful misiunii FMI avea programată o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Bogdan Drăgoi, pentru vineri la ora 14,30, întâlnire care nu a mai avut loc.
Potrivit reprezentantului României la FMI, Mihai Tănăsescu, în contextul căderii Guvernului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu, misiunea de evaluare a instituţiei financiare internaţionale va continua din punct de vedere tehnic pentru că există o serie de probleme care trebuie rezolvate de echipele de experţi.
„Din punct de vedere politic, nu ştiu cum se va continua misiunea, dar din punct de vedere tehnic misiunea va continua, pentru că există o serie de probleme de ordin tehnic care trebuie rezolvate de echipele de experţi”, a explicat Tănăsescu pentru AGERPRES.
Potrivit aceloraşi surse, la această misiune de evaluare a FMI, nu se vor mai face negocieri pe marginea acordului preventiv.
Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au început marţi să lucreze la Bucureşti în cadrul celei de-a cincea evaluări a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române, vizita experţilor celor trei organisme financiare internaţionale urmând să se încheie pe 7 mai.
Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.
Cabinetul condus de Mihai-Răzvan Ungureanu a fost demis, vineri, la mai puţin de 80 de zile de la învestitură, după ce Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie şi intitulată „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!” a fost adoptată de Parlament.