Economia gig este un concept nou şi reprezintă economia prin care forţa de muncă lucrează pe proiecte şi într-un sistem de colaborare. Noua economie încurajează această formă a prestaţiilor de pe piaţa forţei de muncă şi este tot mai prezentă şi în România.
Banii strânşi vor fi cheltuiți pentru achiziționarea de proprietăți ieftine în mediul urban. Locațiile vor fi în locuri dens populate, unde livrările pot fi făcute rapid.
Aceste restaurante virtuale sunt similare cu conceptul WeWork. WeWork închiriază sau cumpără bunuri imobiliare, apoi închiriază spațiile către întreprinderile mici. În mod similar, CloudKitchens va deține proprietatea și bucătăriile comisare și apoi va închiria spațiul restaurantelor doritoare.
Chiriaşii ar putea fi restaurante cunoscute care nu doresc să cheltuiască banii pentru o altă locație tradițională sau antreprenori startup care doresc să experimenteze cu un nou concept de restaurant, dar nu își pot permite o locație de sine stătătoare.
Pentru proprietarii de restaurante actuali sau potențiali, în loc să plătească peste un milion de dolari pentru a construi un restaurant din cărămidă și mortar, ei ar putea începe activitatea cu ușurință într-o CloudKitchen, în schimbul unui mic depozit, împreună cu alte cheltuieli. Cu acest tip de restaurant fantomă, costurile vor fi considerabil mai mici decât parcurgerea traseului tradițional.
Proprietarii nu vor trebui să caute o locație și să semneze un contract de închiriere pe termen lung, costisitor, care implică, de obicei, şi o garanţie plus o lună în avans. De asemenea, au scăpat de stresul şi povara financiară de a investi în toate aparatele din bucătărie şi mesele și scaunele din salon. Pentru început, proprietarul restaurantului nu va trebui să plătească un număr mare de chelneri, colaboratori, barmani și muncitori. Tot ce au nevoie pentru a începe business-ul este un Chef și câţiva bucătari pentru a pregăti mâncarea. Acesta ar putea fi un boom pentru antreprenorii de restaurante.
Spre deosebire de a merge într-un local, clienții acestor noi restaurante plasează comenzile printr-o aplicație, iar mâncarea este livrată de contractanți independenți. Probabil, economiile de costuri ar trebui să se reflecte în nota de plată a clienţilor care vor plăti mai puțin decât dacă ar merge la un restaurant obișnuit.