Bitdefender va folosi investiţia pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa de soluţii de securitate, atât pentru companii cât şi pentru utilizatori individuali.
Compania s-a extins pe plan internaţional în ultimii ani prin înfiinţarea unui nou centru enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din Bucureşti. Astfel, peste 40% din totalul vânzărilor companiei provin de pe piaţa nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creşteri la nivel global.
Bitdefender are 1.300 de angajaţi în nouă ţări, care deservesc clienţi din peste 150 de pieţe şi o reţea de distribuţie de circa 7.000 de reselleri. De asemenea, mai mult de 50% dintre angajaţi sunt implicaţi în activităţi de cercetare şi dezvoltare în cele patru centre R&D (Cercetare & Dezvoltare) din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.
Co-fondatorii Bitdefender, Măriuca şi Florin Talpeş, vor continua să deţină pachetul majoritar din companie. În acelaşi timp, un grup de investitori privaţi deţin o participaţie minoritară.
Tranzacţia dintre Axxess Capital şi Vitruvian Partners a fost intermediată de către reprezentanţii filialei din Londra a Deutsche Bank AG şi urmează a fi supusă spre aprobare instituţiilor de reglementare.
Bitdefender este o companie de securitate informatică, activă la nivel global, care furnizează soluţii de protecţie împotriva ameninţărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de ţări.
Vitruvian Partners este un fond de investiţii european, cu sediul în Marea Britanie, care se concentrează pe companii de tehnologie cu creştere rapidă. Investiţiile din portofoliu includ companii precum Just Eat, FarFetch, Skyscanner, Voxbone, Ebury, CRF Health, Trustpilot, Callcredit şi Snow Software. Fondul are birouri în Londra, Stockholm, Munchen, San Francisco şi Luxemburg.
Axxess Capital este o firmă de consultanţă în investiţii, cu 15 ani de experienţă în sud-estul Europei, timp în care a investit peste 250 de milioane de euro, prin intermediul a trei fonduri de investiţii, în industrii ca: producţie, IT&C şi bunuri de larg consum.
Unul dintre fondurile Axxess Capital, Balkan Accession Fund (110 milioane de euro), ce a vizat oportunităţi investiţionale din România şi Bulgaria, se află, la ora actuală, în etapa de exit.
Sursa: Agerpres