‘Dacă vorbim de calendarul IPO, la Hidroelectrica pregătirea ofertei a început deja, deci există şanse să o vedem listată după prima jumătate a anului viitor. La CEO Oltenia nu vedem nicio şansă să fie listată prea curând. Acest proces este, din punctul nostru de vedere, suspendat. Şi mai avem încă patru companii pe lista scurtă pentru care se lucrează la procedurile de listare’, a spus joi Konieczny în cadrul unei conferinţe de presă.
El s-a referit şi la cazul Electrica, în care susţine că primeşte cele mai multe întrebări de la investitori. ‘Sperăm să ajungem la un acord la următoarea adunare generală a acţionarilor’, a mai spus managerul FP.
Acţionarii Electrica au anunţat că vor avea pe ordinea de zi a şedinţei din 10 noiembrie tema mandatării Consiliului de Administraţie al companiei în vederea reînceperii negocierilor cu Fondul Proprietatea pentru achiziţionarea întregii participaţii deţinute de FP la capitalul social al filialelor Electrica. De asemenea, Consiliul de Administraţie va trebui să încheie procesul de negociere până la data de 31 martie 2016, finalizarea acestuia fiind urmată de publicarea preţului oferit.
În privinţa rezultatelor financiare ale companiilor din portofoliu, Konieczny a menţionat lipsa de performanţă de la Petrom, dar şi rezultatele bune de la Hidroelectrica şi de la companiile de electricitate.
În structura portofoliului FP, 54% sunt companii nelistate, dintre care cea mai mare este Hidroelectrica. Dinte cele listate, OMV Petrom reprezintă 64,7% din portofoliu, iar pe locul doi se află Romgaz, cu 22,4%.
Managerul Fondului a amintit şi de listarea pe piaţa de la Londra, susţinând că a fost o decizie bună, care a adus vizibilitate şi un număr mai mare de investitori. Fondul Proprietatea s-a listat la bursa de la Londra la finele lunii aprilie, pe secţiunea Specialist Fund Market, fiind tranzacţionate certificatele de depozit globale având drept suport acţiuni emise de Fond.