Foraje puţuri apă: când şi de ce este recomandat să faci o astfel de lucrare şi care sunt avantajele evidente

Apa din puțurile adânci este mai puțin expusă la contaminare decât cea din alte surse, deci poate fi utilizată în gospodărie și este potrivită pentru consum după o filtrare adecvată. A avea propriul aport de apă sub forma unui puț forat nu este doar o soluție în cazul indisponibilității sistemului de alimentare cu apă. 
Economica.net - mie, 24 feb. 2021, 09:34
Foraje puţuri apă: când şi de ce este recomandat să faci o astfel de lucrare şi care sunt avantajele evidente

Aceste foraje puturi apa sunt o soluție bună atât pentru gospodării, cât și pentru întreprinderile industriale. Conexiunea la rețeaua locală de alimentare cu apă este de obicei posibilă numai după finalizarea casei în construcție sau a unei alte investiții în construcții, dar accesul la apă este necesar pe șantier.

 

Avantajele de a avea un puţ forat

Un puț forat are multe beneficii, atât pentru gospodării, cât și pentru diferite industrii. Cel mai mare avantaj al acestuia este în primul rând calitatea apei . 
Puțurile forate trag apa din acvifere. Ce înseamnă asta în practică? Între acvifer și suprafața superioară a solului, există multe straturi de filtrare, majoritatea straturi impermeabile, datorită cărora apa din fântâna profundă este mai puțin expusă la tot felul de contaminări.

Un alt avantaj al propriului puț forat este economia, singurul cost al utilizării acestuia fiind energia electrică furnizată pompei. Acestea sunt cu siguranță costuri mai mici în comparație cu instalațiile de apă. Puțurile adânci oferă o garanție a costurilor constante de exploatare a fântânii și a accesului la apă de înaltă calitate. În plus, este o modalitate excelentă de a-ți uda grădina cu moderație!

Independența este un alt avantaj al propriei tale fântâni. Având propriul puț profund, te poți simți independent, nu trebuie să îți faci griji cu privire la lipsa apei, fluctuațiile de presiune sau alte defecțiuni în rețelele de apă. Deținerea unui puț în zona de investiții va asigura, de asemenea, fiabilitatea și eficiența aportului de apă, precum și siguranța instalației în sine.

Ce ar trebui să știi înainte de forarea puțurilor

Dacă ai luat deja decizia de a avea propriul puț forat, merită să îți încredințezi implementarea unei companii profesionale specializate în forarea puțurilor, precum renumita și experimentata companie Tipfor .
Înainte de forarea puțurilor, specialiștii de la companie efectuează analize geologice profesionale ale zonei și evaluează investiția planificată.

Analizele efectuate cu atenție și studiile geologice permit identificarea aspectelor cheie înainte de forarea unor puțuri apă, cum ar fi adâncimea puțului, lungimea filtrului, adâncimea fundației filtrului și diametrul țevii. Studiile geologice de bază permit determinarea structurii geologice și a condițiilor hidrologice dintr-o anumită zonă și a prezenței acviferelor, care stau la baza localizării și amplasării puțului.

Compania Tipfor oferă locația acviferelor folosind hărți hidrogeologice, baze de date proprii, precum și experiența acumulată de-a lungul timpului. Datorită acestora, specialiștii firmei pot analiza cu precizie disponibilitatea apei.

Amplasarea forajelor pentru puțuri apă

La localizarea puțului, cel mai important criteriu este disponibilitatea acviferului și non-coliziunea acestuia, precum și distanța față de posibilele surse de poluare.

Este important de specificat faptul că forajele pentru puțuri sunt efectuate în conformitate cu prevederile legale, care specifică distanțele minime de la obiecte precum: limita parcelei, șanțul rutier, fosa septică sau sistemul de canalizare.

Costul forării unor puțuri adânci

Costul forării unor puțuri adânci este influențat de mulți factori diferiți, în special condițiile solului și apei. În funcție de cât de superficial este acviferul și de cât de mare este capacitatea acestuia va ajuta, desigur, la aproximarea costului unui foraj. 

Costul implementării fiecărei sonde poate fi diferit, totul fiind determinat de factorii de mai sus descriși în analiză și evaluarea costurilor.

Te-ar mai putea interesa și
Exim Banca Românească lansează un pachet privind gestionarea banilor pentru elevi şi studenţi
Exim Banca Românească lansează un pachet privind gestionarea banilor pentru elevi şi studenţi
Exim Banca Românească a lansat Pachetul Dinamic prin intermediul căruia pune la dispoziţia tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 22 de ani, interesaţi să-şi gestioneze eficient banii,......
Burduja: Am discutat cu şefii de la E.ON. Au spus că nu au luat o decizie, dacă vând sau nu divizia de furnizare din România
Burduja: Am discutat cu şefii de la E.ON. Au spus că nu au luat o decizie, dacă vând sau nu divizia de furnizare din ...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, că a discutat cu conducerea E.ON în legătură cu vânzarea ...
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate
Allianz-Țiriac vrea să dezvolte puternic segmentul asigurărilor de viață și de sănătate
Allianz-Țiriac, unul dintre cei mai importanți jucători din piața de asigurări, a avut o contribuție totală de 20 ...
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte mari
Câciu: România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani. Cheltuielile de investiţii – foarte ...
România are nevoie de un plan de reducere a deficitului pe şapte ani, agreat cu Comisia Europeană, având în vedere că ...