Aceste foraje puturi apa sunt o soluție bună atât pentru gospodării, cât și pentru întreprinderile industriale. Conexiunea la rețeaua locală de alimentare cu apă este de obicei posibilă numai după finalizarea casei în construcție sau a unei alte investiții în construcții, dar accesul la apă este necesar pe șantier.
Avantajele de a avea un puţ forat
Un puț forat are multe beneficii, atât pentru gospodării, cât și pentru diferite industrii. Cel mai mare avantaj al acestuia este în primul rând calitatea apei .
Puțurile forate trag apa din acvifere. Ce înseamnă asta în practică? Între acvifer și suprafața superioară a solului, există multe straturi de filtrare, majoritatea straturi impermeabile, datorită cărora apa din fântâna profundă este mai puțin expusă la tot felul de contaminări.
Un alt avantaj al propriului puț forat este economia, singurul cost al utilizării acestuia fiind energia electrică furnizată pompei. Acestea sunt cu siguranță costuri mai mici în comparație cu instalațiile de apă. Puțurile adânci oferă o garanție a costurilor constante de exploatare a fântânii și a accesului la apă de înaltă calitate. În plus, este o modalitate excelentă de a-ți uda grădina cu moderație!
Independența este un alt avantaj al propriei tale fântâni. Având propriul puț profund, te poți simți independent, nu trebuie să îți faci griji cu privire la lipsa apei, fluctuațiile de presiune sau alte defecțiuni în rețelele de apă. Deținerea unui puț în zona de investiții va asigura, de asemenea, fiabilitatea și eficiența aportului de apă, precum și siguranța instalației în sine.
Ce ar trebui să știi înainte de forarea puțurilor
Dacă ai luat deja decizia de a avea propriul puț forat, merită să îți încredințezi implementarea unei companii profesionale specializate în forarea puțurilor, precum renumita și experimentata companie Tipfor .
Înainte de forarea puțurilor, specialiștii de la companie efectuează analize geologice profesionale ale zonei și evaluează investiția planificată.
Analizele efectuate cu atenție și studiile geologice permit identificarea aspectelor cheie înainte de forarea unor puțuri apă, cum ar fi adâncimea puțului, lungimea filtrului, adâncimea fundației filtrului și diametrul țevii. Studiile geologice de bază permit determinarea structurii geologice și a condițiilor hidrologice dintr-o anumită zonă și a prezenței acviferelor, care stau la baza localizării și amplasării puțului.
Compania Tipfor oferă locația acviferelor folosind hărți hidrogeologice, baze de date proprii, precum și experiența acumulată de-a lungul timpului. Datorită acestora, specialiștii firmei pot analiza cu precizie disponibilitatea apei.
Amplasarea forajelor pentru puțuri apă
La localizarea puțului, cel mai important criteriu este disponibilitatea acviferului și non-coliziunea acestuia, precum și distanța față de posibilele surse de poluare.
Este important de specificat faptul că forajele pentru puțuri sunt efectuate în conformitate cu prevederile legale, care specifică distanțele minime de la obiecte precum: limita parcelei, șanțul rutier, fosa septică sau sistemul de canalizare.
Costul forării unor puțuri adânci
Costul forării unor puțuri adânci este influențat de mulți factori diferiți, în special condițiile solului și apei. În funcție de cât de superficial este acviferul și de cât de mare este capacitatea acestuia va ajuta, desigur, la aproximarea costului unui foraj.
Costul implementării fiecărei sonde poate fi diferit, totul fiind determinat de factorii de mai sus descriși în analiză și evaluarea costurilor.