Foraje puţuri apă – Servicii pentru clienţi

Forarea puțurilor de apă este un proces tehnologic care implică crearea unui puț tubular care asigură alimentarea cu apă, de la o adâncime suficientă. O fântână este o structură hidrotehnică complexă, executată prin foraje puţuri, și care permite obținerea unui volum suficient de apă necesară pentru îndeplinirea sarcinilor casnice, udarea unei grădini de legume etc. 
Economica.net - lun, 12 oct. 2020, 09:09
Foraje puţuri apă – Servicii pentru clienţi

În absența cunoștințelor sau experienței geologice necesare, este imposibil să se obțină un puț de înaltă calitate, și de aceea, este important să se încredințeze executarea operațiunilor de foraje puţuri apă numai unor specialiști cu înaltă calificare. Specialiștii de la foraje-puţuri.ro au suficientă experiență în astfel de lucrări. Pentru performanța de înaltă calitate a sarcinilor tehnice de diferite niveluri de complexitate, se utilizează nu numai platforme de foraj de dimensiuni mici, ci și de dimensiuni mari, ceea ce duce la executarea rapidă a unei fântâni, cu excepția lucrărilor pregătitoare. 

Alegerea unui loc pentru o fântână

Există mai multe reguli importante care trebuie luate în considerare, atunci când se alege o locație pentru o fântână. Executarea de foraje puțuri apă nu ar trebui să se facă la o distanță mai mică de 4 metri de o clădire, iar de fabricile industriale, autostrăzi, cimitire de vite, depozite de deșeuri, distanța nu ar trebui să fie mai mica de 300 de metri. De asemenea, forarea puțurilor nu trebuie să se facă la o distanță mai mica de 20 de metri de zonele în care se folosesc îngrășăminte chimice pentru cultivarea legumelor.

În majoritatea cazurilor, este destul de dificil pentru proprietarii unei case să aleagă în mod independent un loc potrivit pentru o fântână. Specialiștii de la foraje-puţuri.ro ajută la rezolvarea acestei probleme și, de asemenea, dacă este necesar, fac mai multe foraje, recomandând amplasarea optimă a puțului, precum și ajustarea adâncimii acestuia, sugerând proprietarului să instaleze echipamente suplimentare de curățare.

Caracteristici tehnologice

Forajul puțurilor este un proces cu un nivel diferit de complexitate, în funcție de caracteristicile geologice ale solului, precum și de ceea ce urmărește clientul. Pentru a obține apă tehnică pentru udarea grădinii, este suficient forajul unui puț cu adâncime mică. Specialiștii nu recomandă foraje puțuri apă la o adâncime mica, dacă apa este pentru gătit, deoarece riscul pătrunderii substanțelor chimice este destul de mare. Din acest motiv, mulți proprietari de case de la țară solicită foraje puțuri pentru o fântână arteziană, deoarece apa de la mare adâncime este de înaltă calitate.

Construcții puțuri

În funcție de scopul și complexitatea puțului, sunt oferite construcții cu o țeavă, cu două țevi sau cu trei țevi. Structura cu trei țevi este rar utilizată pentru alimentarea autonomă cu apă în locuințe private. Practic, acest design este utilizat pentru instalații industriale de alimentare cu apă. În faza inițială, experții efectuează analize ale solului. Pe baza datelor obținute, viitoarele lucrări sunt efectuate de comun acord cu clientul. Astfel, pe site este amplasat echipamentul special pentru foraje puţuri apă. Experții efectuează forajele și pompează apă până când aceasta curge fără impurități vizibile. După aceea, experții vor măsura debitul puțului. Acest indicator le permite să afle câtă apă poate primi proprietarul în casă. După finalizarea procesului de forare, specialiștii trec la etapa următoare, care implică amenajarea puțului, precum și selectarea echipamentului de pompare.

Te-ar mai putea interesa și
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Burnout-ul devine tot mai prezent în rândul angajaților români
Patru din zece angajaţii români (40%) care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi, în timp ce aproape două treimi dintre cei care locuiesc cu alte persoane sunt constant obosiţi, arată un......
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Prezență de 23,29% la referendumul inițiat de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei
Până la ora 15,00, duminică, au votat la referendumul iniţiat de primarul general, Nicuşor Dan, în Capitală, 416.312 ...
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
BVB a pierdut 6,04 miliarde de lei la capitalizare săptămâna asta
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 6,047 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,73%, în această săptămână, ...
Intrăm într-o nouă eră – Ursula von der Leyen, despre acordul istoric COP29
Intrăm într-o nouă eră – Ursula von der Leyen, despre acordul istoric COP29
Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a salutat duminică acordul la care au ajuns ţările reprezentate ...