Ford a raportat un profit net de peste două miliarde de dolari, în trimestrul al doilea din 2017
Ford, al doilea mare constructor auto american, a informat că profitul său net a crescut în trimestrul al doilea cu 4% până la 2,04 miliarde de dolari, sau 51 de cenţi pe acţiune, de la 1,97 miliarde dolari, sau 49 de cenţi pe acţiune în perioada similară a anului trecut. Potrivit cifrelor ajustate, Ford a câştigat 56 de cenţi pe acţiune în trimestrul al doilea, peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 43 de cenţi pe acţiune.
Veniturile trimestriale au urcat până la 39,9 miliarde de dolari, peste 37,1 miliarde de dolari cât estimau analiştii.
‘Acest trimestru arată sănătatea companiei noastre’, a declarat noul director general Jim Hackett, cel care, în luna mai, l-a înlocuit pe Mark Fields.
Cu toate acestea, directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a subliniat că o mai mare parte din rezultatele peste aşteptări anunţate de constructorul auto se datorează unei revizuiri a taxelor plătite de către producător. â
În trimestrul al doilea, nivelul global al taxelor plătite de Ford a fost de 10%, mult mai mic decât nivelul de 30% preconizat pentru acest an. Bob Shanks a precizat că Ford a plătit taxe mai mici ca urmare a unor modificări în modul în care compania înregistrează unele din pierderile anterioare cu privire la activele aparţinând operaţiunilor de peste hotare.
Pe regiuni, America de Nord a fost singura zonă unde Ford a înregistrat un profit semnificativ în trimestrul al doilea, 2,2 miliarde de dolari. În Europa, Ford a înregistrat un profit înainte de taxe de 88 de milioane de dolari, iar în China un profit înainte de taxe de 143 de milioane de dolari. În schimb, Ford a înregistrat pierderi înainte de taxe de 185 milioane de dolari în America Latină şi pierderi de 53 de milioane de dolari în Orientul Mijlociu şi Africa.
În România, Ford a anunţat, zilele trecute, că intenţionează să oprească producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie, aici urmând să fie lansată producţia modelului EcoSport şi, totodată, că va recruta peste 500 de noi angajaţi în perioada următoare.
Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. La ora actuală, numărul de angajaţi de la Craiova – atât în zona Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare – este de 2.860 de persoane.