Ford a anunţat recent că investeşte 4,5 miliarde de dolari pentru lansarea unui număr de 13 noi vehicule electrice până în 2020. De asemenea, compania a lansat un program de eficientizare a costurilor în valoare de aproximativ trei miliarde de dolari anual, în perioada 2016 – 2018.
Al doilea producător auto din SUA vrea să profite de condiţiile favorabile de pe piaţă pentru a-şi majora cheltuielile cu vehiculele electrice, conectivitatea vehiculelor şi serviciile de mobilitate.
Ultima dată când Ford a emis obligaţiuni a fost în ianuarie 2013, când a obţinut două miliarde de dolari.
Joe Hinrichs, preşedintele Ford pentru America de Nord şi de Sud, a declarat luni că banii vor fi folosiţi în special pentru investiţii în noile tehnologii.
Luni, acţiunile Ford au urcat cu 1,2%, la 12,39 dolari, la Bursa de la New York. Anul acesta titlurile au scăzut cu 12%.
Profitul net al Ford Motor a scăzut cu 56% în trimestrul trei din 2016, după ce a grupul american a fost nevoit să dubleze numărul autovehiculelor rechemate în service pentru o posibilă problemă la încuietorile de la uşa laterală din spate şi a vânzărilor mai reduse.
Profitul net a scăzut la 957 de milioane de dolari în perioada iulie – septembrie 2016, de la 2,19 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2015. Veniturile totale au scăzut cu 6%, la 35,9 miliarde de dolari în perioada iulie – septembrie 2016.
Pe plan global, vânzările Ford au scăzut cu 4% în trimestrul trei din 2016, la 1,5 milioane de vehicule.
În Europa, profitul înainte de taxe s-a situat la 138 milioane de dolari, cel mai bun rezultat obţinut în trimestrul trei din 2007. Vânzările Ford pe pieţe europene au urcat cu 6,7% în primele nouă luni din acest an, la 1,04 milioane de vehicule, cel mai semnificativ avans din 2009. Decizia Marii Britanii de a ieşi din UE (Brexit) va cost Ford 200 de milioane de dolari anul acesta şi 600 de milioane de dolari anul viitor, a avertizat directorul financiar Bob Shanks.
Ford se aşteaptă la un profit ajustat înainte de taxe de 10,2 miliarde de dolari anul acesta, în scădere faţă de nivelul record de 10,8 miliarde de dolari înregistrat anul trecut.
Reducerea estimărilor vine după ce Ford ce a fost nevoit să dubleze numărul autovehiculelor rechemate în service pentru o posibilă problemă la încuietorile de la uşa laterală din spate. În luna august, Ford a decis să recheme la service în SUA şi Mexic 830.000 de vehicule deoarece încuietorile de la uşa laterală din spate se pot desface. Luna trecută, Ford a anunţat că a decis să extindă această rechemare cu alte 1,5 milioane vehicule, astfel că numărul total va fi de 2,4 milioane vehicule.
Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.