De asemenea, câştigurile ajustate înainte de taxe şi dobânzi vor fi semnificativ mai bune decât în urmă cu un an, în pofida problemelor provocate de deficitul de semiconductori, care i-au forţat pe producătorii auto să estimeze pierderi de miliarde de dolari.
Costurile mai scăzute decât se anticipa şi condiţiile favorabile de pe piaţă au determinat îmbunătăţirea afacerii auto a Ford.
Profitul net în trimestrul doi din 2021 ar urma să fie semnificativ mai scăzut, după ce anul precedent a inclus un câştig de 3,5 miliarde de dolari în urma investiţiei în startup-ul de conducere autonomă Argo AI, a anunţat compania americană.
Cererea pentru recent lansatul SUV Branco şi pentru camioneta electrică F-150 Lightning este solidă, a dat asigurări Ford.
În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile Ford au urcat cu peste 2%.
Rezultatele trimestriale ale Ford şi perspectivele privind semestrul doi ar urma să fie anunţate în 28 iulie.
Ford Motor a anunţat recent majorarea investiţiilor în vehicule electrice şi autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acţiune, faţă de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.
Ford îşi va dubla investiţiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride.
De asemenea, compania va investi şapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.
Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.